Nem figyelnek a jelzésre

Nem figyelnek a jelzésre
Szatmárnémeti – Várhatóan még a héten befejezi a munkálatokat a földgáz–szolgálató az Arenei utcában.

Szatmárnémetiben az Arenei utca csak az egyik azok közül, melyet a földgáz–szolgáltató e.on gaz megbizásából valamely útépítő cég „felbontott”. Mint ismeretes a megyeszékhelyen nagy méretű vezeték–korszerűsítési munklálatokat végez a szolgáltató, azonban a útak újraaszfaltozásával nem foglalkozik. Mint ahogy azzal sem, hogy kellően kijelölje azokat az útrészeket, ahol a munklálatokat végezi.

Az Olimpia Stadion melletti utcában már hónapok óta folynak a munkálatok. Gabriel Leş alpolgármester szerint az e.on gaz képviselői azt igérték, a napokban végzik el a nyomáspróbát, és csak utána tömik be a mély árkokat, amelyek azért maradtak, hogy esetleges beavatkozásoknál – a nyomáspróba közben – könnyen hozzáférhessenek a vezetékhez. Azonban ezek az árkozok nincsenek kellően jelzve. Így nem csak az arra elhaladó autókra de még a gyalogosokra is balesetveszélyes az utca.

„Remélem a földgáz–szolgálatató még a napokban bfejezi a munkálatokat, és míg az idő engedni leaszfaltozhatjuk az utat. Sajnos ez a helyzet az egész városba. Mi is itt járunk, és minket is éppen úgy bosszant, mint a város lakóít” – mondta Leş.