Nem fékeztek Csengerben

Második alkalommal kezdték újévi teremfocitornával az évet Csengerben, a Szal-Tó Kupa pénzdíjas viadalon a tavalyihoz hasonlóan 28 csapat állt rajthoz. Háromnapos teremtornát rendeztek a határmentén. A teljes eredménylista [.pdf – 87KB] 

A selejtezőket egyenes kieséses rendszerű folytatás követte, az izgalmak vasárnap délutánra közeledtek a tetőfokhoz.

Ekkor az impozáns csengeri csarnok már majdnem megtelt, és a közönség örömmel vette, hogy a csengeri határőrökből álló gárda (Fep-pesek) a négy közé jutott. Meglepetésre ugyanígy tett a porcsalmai gárda (Rege Konzervgyár) is, a döntőbe viszont az addig kirajzolódó erőviszonyok alapján reálisan került a debreceni Fékcentrum és a Szamos-Mix.

Utóbbi gárdát az egykori mátészalkai labdarúgó, Kósa József gardírozta, soraikban olyan játékossal, mint a DVSC üdvöskéje, Dzsudzsák Balázs. A Loki reménysége végül a gólkirálynak járó trófeával vigasztalódhatott, merthogy az igazlmas finálét a földijei, vagyis a debreceniek nyerték.

Gólok, percek

Aki végigizgulta a három napos csengeri tornát, az összesen 1244 percnyi futballt láthatott, az egyenes kieséses szakaszban négy mérkőzés dőlt el a ráadásban (aranygóllal vagy hetesekkel). Az 58 mérkőzésen egy híján 200 találat született, ezek közül Dzsudzsák Balázs szerezte a legtöbbet.

– Bodnár Tibor –