Nem fejeződtek be a munkálatok

Beszterce – Nem fejeződtek be a munkálatok a budatelki iskolában, ahol egy héttel elhalasztották az iskolakezdést. A hideg miatt a munkások nem haladtak a megszabott ritmusban az osztálytermek javításával, emiatt a tanulóknak egy speciális órarend szerint kell iskolába járniuk egy ideig.

Augustin Rus iskolaigazgató közölte, a speciális órarendet a Beszterce-Naszód megyei tanfelügyelőség is jóváhagyta. Annak érdekében, hogy a munkások befejezhessék az osztálytermek javítását, a diákok délelőtt és délután is ugyanazokban a termekben fognak tanulni. Az óvodások és az elemi osztályosok 8-től 11-ig lesznek iskolában, az általános iskolások pedig 11 órától legkésőbb 17 óráig. Az igazgató szerint a szülői bizottság fog dönteni arról, hogy mikor és hogyan pótolják be a tanulók az egy hét pluszvakációt. Négy szombati napot kell kiválasztaniuk a szülőknek.

A múlt héten a Beszterce-Naszód megyei tanfelügyelőség igazgatótanácsa úgy döntött, hogy az épület rehabilitálási munkálatai miatt felfüggeszti a tanítást a budatelki általános iskolában. Az elmúlt hét alacsony hőmérsékletei azonban felborították az építkezési cég terveit. A budatelki iskolát az oktatási miniszter által kiutalt pénzekből rehabilitálják a megye 90 más iskolájával együtt.