Nem érdemes búzát vetni!

Nem érdemes búzát vetni!
Szatmár megye – Annyira magasak a búza vetésével járó költségek, hogy akinek kisebb földterülete van, nem is vet Kökényesden — mondta el a község alpolgármestere.

Az idén jelentősen kevesebb búzát fognak vetni az emberek, mondja Dienes László, Kökényesd alpolgármestere. A vetőmag drágulása és a megemelt szántási, illetve tárcsázási díjak sok gazdát eltántorítanak a mezőgazdasági munkálatoktól. Nincs benne nyereség, mutatott rá az alpolgármester, csak azoknak, akik több földterülettel rendelkeznek, így ők némi haszonra is számíthatnak.

Mostani hivatali teendőik között egyébként első helyen áll a fűtéstámogatási kérelmek elbírálása — válaszolta a polgármester, amikor jelenlegi tevékenységeikről és a közeljövő terveiről érdeklődtünk. A tél közeledtével a fűtéstámogatást igénylők mindig nagy számban adják le kérvényeiket a polgármesteri hivatalban, tavaly Kökényesd és Csedreg településekben  mindössze 700 családnak járultak hozzá a fűtési költségeihez.

Tervek

Sikerült a szemétszállítást megoldani — heti rendszerességgel összegyűjtik a szemetet, így tisztábbá téve a községet és a környékét. „Fontos feladatunknak tartjuk továbbá, hogy az iskolában megfelelő körülményeket biztosítsunk az oktatáshoz,  annak, hogy a javítási munkálatokat olyan minőségben végezzék el, hogy arra jövőre már ne legyen semmiféle gondja a polgármesteri hivatalnak. Az iskola felújításával Kökényesden már végeztek, hátra van még a csedregi iskola korszerűsítésének  befejezése” — számolt be Dienes László.

Gugulya–Hégető Lóránd