Nem csak az EP, a referendum is fontos

Nem csak az EP, a referendum is fontos
Erdély örök román föld — hangoztatta Sorin Frunzaverde, a Demokrata Párt (PD) alelnöke a Szatmárnémeti Művelődési Ház nagytermében szombaton megtartott pártgyűlésen.

Az alelnök szerint nemcsak az EP választás fontos, hanem a referendum kérdése is, mert most lehetőség adódik arra, hogy a politikai élet megszabaduljon a kicsiktől. A nagygyűlés után sajtótájékoztató keretében a PD elnöke, Vasile Blaga elmondta, hogy térségünk a 4. legtöbb magyart számláló település az országban, emiatt az RMDSZ mellett nagyon nehéz dolguk lesz a választáson. Az EP-képviselőjelöltek listáját úgy állították össze, hogy minden régió képviseltetve legyen. Több statisztikát is megvizsgáltak már, azonban a legjobban a saját kutatásaikban bíznak, ami arról szól, hogy Bukarest után Románia észak–nyugati régióiban a legnagyobb hatalommá fognak válni a választásokat követően – mondta Blaga.

 

Gugulya–Hégető Lóránd

 0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter