Nem bírt az UTA a Sănătateával

Nem bírt az UTA a Sănătateával
Románia – Hatalmas meglepetésre 1–0–ra győzött a III. Liga 6. csoportjának sereghajtója, a Kolozsvári Sănătatea az élvonalbeli Aradi UTÁ–val szemben.

Így három kolozsvári alakulat kvalifikálta magát a labdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőjébe: a Kolozsvári CFR a FC Săcele ellen, míg a Kolozsvári U a Sporting Vaslui ellen győzött 3–0–ra.

A Sănătatea az egyedüli harmadik vonalbeli együttes, mely állva maradt még a Román Kupa–viadalokban. A kolozsváriak egyébként az első félidő hosszabítás perceiben Gáspár révén Mârne kapujába.

55 éve nem történt hasonló eset, hogy három „vidéki” csapat kvalifikálja magát a Román Kupa legjobb tizenhat csapata közé. Az 1933–34–es idényben Temesvár (CAT, Chinezul, Ripensia) és Arad (AMEFA, Gloria CFR, Transilvania), a 34–35–ös, majd a 41–42–es idényben ismét Temesvár (CAT, Chinezul, Ripensia, ILSA illetve Ripensia, Electrica, Chinezul–CAMT) a 47–48–as szezonban Kolozsvár (Universitatea, CFR, Dermata), a 48–49–es idényben ismét Temesvár (CFR, CAMT, CSU) kvalifikálta magát a nyolcaddöntőkbe három csapattal, míg 1952–ben Nagyvárad (Progresul, Metalul, Locomotiva) volt a soros.

A II. ligás csapatok közül a Petrozsényi Jiul 3–2–re győzött a Konstancai Farul ellen, míg Răzvan Lucescu edző csapata, a Brassió FC a Besztercei Gloriával szemben aratott 1–0–ás sikert.

 

Román Kupa, 16–od döntők, eredmények (kiemelve a továbbjutó):

Prefab Modelu – Temesvári Ştiinţa 0–3

Petrozsényi Jiul – Konstancai Farul 3–2

Drobeta Turnu Severin – Ceahlăul Piatra Neamţ 1–3

FCM Bacău – Steaua 0–4

Brassói FC – Besztercei Gloria 1–0

Concordia Chiajna – Galaci Oţelul 0–6

Dévai Mureşul – Poli Iaşi 2–3

FC Săcele – Kolozsvári CFR 0–3

Aradi ACU – Dacia Mioveni 0–2

Tricolorul Breaza – Gloria Buzău 0–1

Nagybányai FC – Unirea Urziceni 1–4

Kolozsvári Sănătatea – Aradi UTA 1–0

Kolozsvári U – Sporting Vaslui 3–0