Nem büntetik Sofroniet

Nagyvárad – A Román Ortodox Egyház Szent Szinódusa szerdai űlésén úgy határozott, hogy nem bünteti meg Nicolae bánsági érseket és Sofronie nagyváradi püspököt, miután az ortodox egyházi tilalom ellenére előbbi áldozott egy temesvári görög-katolikus templomban, utóbbi pedig együtt szentelte meg a keresztvizet Virgil Bercea görög-katolikus püspökkel.

A döntést dr. Vicentiu Ploiesteanul pátriárkiai püspökhelyettes jelentette be szerdán.  A Román Pátriárkia közleményében az áll, hogy az egyház nem tud szubjektív és önkényes elvek vagy egyes újságírók közvetítette nyomásgyakorlásra reagálva dolgozni, hanem az egyház érvényben lévő kánonja, és más egyházi szabályok alapján fejti ki tevékenységét. Egyébként egy hónappal ezelőtt az Orosz Ortodox Egyház is felkérte a román ortodox egyházat, hogy foglaljon állást az ügyben.

 0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .