Nem akart megválni elhunyt feleségétől

A kommandósok közbelépésére volt szükség. Illusztráció
A kommandósok közbelépésére volt szükség. Illusztráció
Horrorfilmbe illő történet játszódott le a valóságban a napokban Belényesben: egy férfi a kertjében, mintegy kiállításon tartotta elhunyt felesége koporsóba helyezett élettelen testét.

A történet annál megdöbbentőbb, hogy a 86 éves férfi nyugdíjas orvos, sebész volt a helyi kórházban. A Bihoreanul című hetilap információi szerint a feleség egy betegség következményeként hunyt el még március 9-én, a férj pedig egy valóságos ravatalt állított fel a kertben, azon helyezte el az élettelen testet. A szomszédok többször érdeklődtek a temetés időpontjáról, ám a férj kitérő válaszokat adott, arra hivatkozva, hogy az elhunytat a kertben akarja eltemetni, amihez különböző engedélyeket kell beszereznie a városházáról. Mindeközben nem csinált titkot abból, hogy elhunyt élettársát maga mellett szándékszik tartani, például részleteket mesélt városszerte arról, hogy az élettelen testet hogyan öltöztette hálóingbe, hiszen az örök álmát alussza.

Ellenálltak

Az eset akkor került a rendőrsége, amikor a házaspár egyik fia, aki maga is orvos a Máramaros megyei Aknasugatagon, a következő csütörtökön hazaérkezett, hogy édesanyját annak rendje és módja szerint eltemessék, ám apja ellenállásába ütközött. Sőt, nemcsak azéba, de a másik testvérébe is, aki Kolozsváron lakik. A rendőrök még aznap megpróbáltak behatolni a házba, de ott az apa a kolozsvári fiával elbarikádozta magát, és a ház felgyújtásával fenyegetőztek arra az esetre, ha elveszik tőlük a holttestet. Ezek után került sor a kommandósok bevetésére, akik rájuk törték az ajtót. A 86 éves férfit és 51 éves fiát a megyei kórház pszichiátriai osztályára szállították, a holttestet pedig az elmúlt pénteken a rokonság eltemette.

Rencz Csaba