Neked szól a gitár…

Neked szól a gitár…
Nagyszalonta – Szombat este családias hangulatú gitáresten vehetett részt, aki ellátogatott a nagyszalontai Csonkatorony kertjébe.

A Midesz évekkel ezelőtt rendezett először koncertet szeptember 11-én, az amerikai terrortámadás áldozatává vált tornyok emlékére. A békehirdető csöndes tüntetés azóta zenei hagyománnyá érlelődött. Az idén a város szólistái léptek a közönség elé, egy szál gitárral, erősítők, hangfalak nélkül.

Elsőként Mészár Tamás gitározott, majd Nagy Zsombor lépett a hallgatóság elé. A két fiatalember nemrég vett először gitárt a kezébe, szorgalmuk és tehetségük azonban máris lemérhető volt a lejátszott dallamokban. Harmadik fellépőként Gali Teréz következett, ő természetesen énekelt is, sőt a közönséget is bevonta néhány visszhang erejéig. A jól ismert slágerek sorában csendült fel a Szalontai Blues, mely Gali Teréz legutóbbi CD-jén hallható nagy sikerű szerzemény.

Ismert dallamokat

Mélyen leereszkedett az est, amikor a találkozó házigazdája, Veres Lóránd lépett a közönség elé. Az ismert dallamokat – Republic-, Zorán- és Ákos-szerzeményeket – a közönség együtt dúdolta és végigtapsolta, és természetesen a koncert végén sem engedte el oly könnyen a fellépőket. A fináléban Veres Loránd és Gali Teréz közösen énekelték el Presser ismert szerzeményét, melynek strófáiban kicsit mindenki magára ismert és örömmel érezhette, itt valóban neki szólt a gitár.

C. Patócs Júlia