Nehéz csoportban a válogatottak

A magyar és a román női kézilabda-válogatott egyaránt erős csapatok ellen kell kivívja a decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságon a továbbjutást.

Szombat délután a dániai Odensében kisorsolták a 2010-es női kézilabda Európa-bajnokság csoportjait. A selejtezőből csoportelsőként kijutó magyar válogatott a D csoportba került, ahol Franciaországgal, Norvégiával és Szlovéniával kell majd megküzdenie Lillehammerben. A francia együttes a legutóbbi Eb-n nem szerepelt jól, csak a 14. helyen végzett, ám a 2009-es világbajnokságon a második lett, miután a döntőben kikapott Oroszországtól. A házigazda norvég csapat az utóbbi három Európa-bajnokságot megnyerte, a tavalyi vb-n pedig a spanyolokat legyőzve szerezte meg a bronzérmet.

Ismét Dániával

A selejtező csoportjában szintén élen végzett román válogatott a trónkövetelő Dánia mellett az egyre jobb játékerőt képviselő Spanyolországgal és Szerbiával mérkőzik meg. Utóbbi két együttest minden képpen le kell győzniük, ha tovább akarnak lépni a csoportjukból. Az Eb-re, amely a kontinensbajnokságok történetében az első, amelyet két ország közösen rendez meg, december 7. és 19. között kerül sor, az aranyérmes kijut a 2012-es londoni olimpiára. A 2010-es női Eb-csoportbeosztása, *A csoport:* Spanyolország, Dánia, ROMÁNIA, Szerbia; *B csoport:* Montenegró, Horvátország, Oroszország, Izland; *C csoport:* Németország, Ukrajna, Svédország, Hollandi; *D csoport:* Norvégia, MAGYARORSZÁG, Franciaország, Szlovénia.

Címkék: ,