Nehéz csoportban a pólósok

Aránylag könnyű csoportba (csak a szerbek jelenthetnek gondot) került az olimpiai bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott az augusztus végi-szeptember eleji zágrábi Európa-bajnokságon.

A román válogatottnak azonban nem volt szerencséje, ugyanis többek között a házigazda Horvátországal, a címvédő Montenegróval és a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországal kell megküzdenie a továbblépésért. Utóbbi alakulatot a Világliga-sorozat váradi állomásán sikerült felülmúlnia a Kovács-legénységnek, de a kontinensviadalon minden bizonnyal nehezebb dolga lesz a több váradi pólóst is felvonultató román legénységnek. Ami a magyar válogatottat illeti, az athéni olimpia óta nem győzte le a szerb csapatot.

A Partizanra épülő délszláv együttessel legutóbb a tavalyi világbajnokság negyeddöntőjében találkozott Kemény Dénes együttese, akkor hosszabbítás után nyert a később aranyéremig menetelő szerb csapat. *Csoportbeosztás, A csoport:* Szerbia, MAGYARORSZÁG, Németország, Görögország, Oroszország, Macedónia; *B csoport:* Montenegró, Horvátország, Olaszország, Spanyolország, ROMÁNIA, Törökország.