Nehézkes a kamionforgalom a román-magyar határon, a szállítók tiltakozó akciókat fontolgatnak

1Hozzászólás
Fotó: Info Trafic jud. Bihor/Facebook
Fotó: Info Trafic jud. Bihor/Facebook
Nehézkes a kamionforgalom a román-magyar határon, a szállítók szövetsége szerint rekordhosszúságú, 25 kilométeres sorok alakultak ki, és emiatt tiltakozó akciókat fontolgatnak, amellyekkel akár a személygépkocsik átkelését is befolyásolhatják.

Az Európa 2002 – Fuvarozók Munkáltatói Szövetsége (APTE 2002) képviselői azt mondták szerdán az AGERPRES hírügynökségnek, hogy eddig nem tapasztalt mértékű problémákkal szembesülnek a román-magyar határon, ahol rekordhosszúságú, 25 kilométeres sorok alakultak ki olyan várakozási időkkel, amilyenekre ‘nem volt példa az utóbbi években’.

A fuvarozók ‘túlbuzgósággal’ vádolják a magyar hatóságokat, amelyek november 1-jétől aprólékos ellenőrzésnek vetik alá a teherautókat, ami rendkívül lelassítja a forgalmat. Az egyesület, amelynek 250 tagvállalata van, több mint 3800 kamionnal, tiltakozó akciókra készül a magyarországi határátkelőhelyeken. „Amennyiben nem oldódnak meg a problémák a magyar határon, el fogjuk torlaszolni a határátkelőket, beleértve a személygépkocsiknak fenntartott sávokat is” – mondta Dorin Pop, az APTE 2002 alelnöke.

A határrendészetnek a határátkelőknél való várakozási időket nyomon követő applikációja a következő értékeket mutatja: Nagylak II – 400 perc, Varsánd – 210 perc, Nagylak I. – 60 perc.

A magyar határrendészet hétfői közleménye felhívta a figyelmet arra, hogy november 1-jétől aprólékosan ellenőrizni fogják, hogy a szállítók törlesztették-e például az útdíj be nem fizetése miatt esetleg korábban kirótt bírságokat.

www.agerpres.ro1Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .