Nehezen indul(t) a távfűtés

Nehezen indul(t) a távfűtés
Fáztak az elmúlt napokban a váradiak, és közülük egyre többen dühösen panaszkodtak is: a bolondját járatja velük a hőszolgáltató. Aztán kiderült: a távfűtés beindítását műszaki hiba is akadályozza.

Zavar volt a távfűtés beindítása ügyében a megyeszékhelyen. Egyes nagyváradi lakosok már a múlt hét elején jelezték, hogy váratlanul “megadták a fűtést”, pedig akkor hivatalosan még nem volt szó erről, egyes lakásokban mégis beindult a szolgáltatás. Aztán a szolgáltató hivatalosan közölte, hogy múlt csütörtökön indítja. Ehhez képest Várad több zónájában hidegek maradtak a fűtőtestek még a hét végén is.
A hőszolgáltató Rt. azt közölte lapunkkal, hogy emiatt nagyon sok bejelentést kaptak. A felelősök magyarázata szerint alighogy megkezdték a rendszer beindítását, azt tapasztalták, hogy a víz nem éri el a megfelelő hőfokot. Ezért az egész városban leálltak a fűtéssel, hogy legalább a meleg vizet biztosítani tudják a városi rendszerre kötött háztartásoknak. Szombatra virradóra ugyanis a várost kiszolgáló hőerőműnél meghibásodott a belső keringtető rendszer. Ennek kijavításán állításuk szerint “megállás nélkül” dolgoznak. Emellett a Borsi úton a 2-es számú fővezeték javítása is tart még, ezért a 510, 511, 521, 820, 849, 862, 913 számú központok által kiszolgált fogyasztóknál amúgy sem lehetne fűtés. Ugyancsak ez utóbbi ok miatt meleg víz nincs a 872 és a 875 számú központok által kiszolgált fogyasztóknál. Vezetékcsere-munkálatok folynak még a Rogériuszon is, ahol a fém és a műanyag vezetékeket kötik össze – a túl forró víz pedig azonnal tönkretenné a csatlakoztatásokat. A szolgáltató azt ígéri, október 31-ig a város legnagyobb részén lesz már fűtés is, meleg víz is. Utoljára a Traian Lalescu utca környékén lakók maradnak, ahol november 7-ig esedékes befejezniük a munkálatokat – de a hőszolgáltató azt tudatta, megpróbálják addig ideiglenes megoldással ott is ellátni a lakosságot távhővel.

Szeghalmi Örs

Címkék: ,