Postaláda

2008.10.03. 14:20

Szent György Lovag

<p>A kislányom Sepsiszentgyörgyön dolgozik. Egy erdőszélen sétáltak egyszer a párommal, mikor aranyos, kis barna kutyával találkoztak. Szép, fürtös bundája volt, barátságosan viselkedett. Különösen szépnek találták a szemét, olyan szivárvány-színűnek. Aztán rájöttek, hogy hályogos.</p>

Nem lát semmit. „- Hazavisszük”, mondta Tündi, és a karjába is kapta. „- De hát neked ott van Lizi kutya”, így a párom. Szép, nagy kutyája van a lányomnak. „- Majd viszitek ti Nagyváradra!” Így lett váradi illetőségű. Az állatorvos szerint akkor egyéves lehetett. A lányom Szent György Lovagnak akarta keresztelni, de a párom tanácsára belenyugodott, hogy Gyuri legyen.

Eltelt az idő

Azóta tíz év telt el, és a Rogeriusz negyedben mindenki szerette Gyuri kutyát. Hízelegtek neki: De gyönyörű kiskutya! De szép frufruja van. Simogatni, puszilni akarták, de  óvtuk a járókelőktől, mert éles fogai voltak. Nincs az a hatalom, amitől meg ne védelmezte volna gazdasszonyát. György Úr igazi férfi. Biztos járása után sokan el sem hitték, hogy nem lát. A lépcső sem okozott gondot neki. Néhány éve egy este hármasban sétáltunk vele. Ő a szomszéd utcai pázsithoz vonszolt minket a pórázánál fogva. Tejszagú kicsi cica miákolt a fűben. Felszedtük, hazavittük. Gyuri egész úton ugrált nagy boldogan Évike felé. Évikének kereszteltük fogadott gyermekét. Éjszakára a párom egy dobozt bélelt ki neki, párnákkal, és az ágyunkra helyezte. Reggel miákolni kezdett a kiscica. György Úr a doboz mellé kapaszkodott és, mint egy dajka, vékony hangon nyivákolt neki.

Egyetértés

Azóta is imádták egymást. Sétáinkról hazatérve Évike cica jobbról-balról puszilta Gyuri kutyánk orrát, fülét, és hízelegve dörgölőzött hozzá. De György Úrék Ahmed cicánkkal , jól megtermett sziámi macskánkkal is jól megértették egymást, hisz mindhárman nemes lelkek voltak. Ahmed még a falatját is átengedte Gyurinak, pedig ő volt a rangidős. Már legalább 15 éve ismerjük.

Augusztus nyolcadikán hantoltam el György Urat. Ahmed cica és Évike három napig nem evett egy falatot sem bánatában. A párom azóta is törli könnyeit. Szent György Lovagnak mindig van friss virág a sírján. Hiszen családtag volt.

Gurka Ferenc, Nagyvárad

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!