ERDON Helyi sport hírek

2010.04.28. 16:31

Eb-bronzérmes lett a csapattal

<p>Putyin is megtapsolta Bécsben a román felnőttcsapat Eb–teljesítményét, amelyből kivette részét a Szatmárnémeti Fuşle SK margittai születésű cselgáncsozója, Marian Halas (képünkön) is.</p>

A harmadik helyen zárt Románia férfi cselgáncscsapata a Bécsben rendezett felnőtt Európa–bajnokságon. A válogatott sikeréből kivette részét a Szatmárnémeti Fuşle SK és a Nagyváradi Liberty közös igazolású sportolója, Marian Halas is, aki a –81 kg-os súlycsoportú ellenfelével küzdött a helyosztón. A románok Olaszország csapatát verték, így a „triklórok” állhattak a dobogóra. „Kemény küzdelem volt, ezt mutatja az eredmény is, ugyanis 3–2 arányban vertük az olaszokat” – mondta lapunknak Halas. A tornán egyébként jelen volt a sportág egyik nagy kedvelője, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség tiszteletbeli elnöke, Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök, aki külön gratulált a románok sikerének.
A szatmári egyesület margittai születésű 24 éves cselgáncsozója (aki 2006 óta tagja a felnőtt válogatottnak) az egyéni viadalokban már a második fordulóban búcsúzott a további küzdelmektől, miután a későbbi Európa-bajnok orosz, Siraszhugyin Magomedov egy ipponnal verte a Fuşle SK sportolóját.
A Bécsben elért eredmény után Halas reméli, hogy a román szövetség több figyelmet szentel majd a férfi csapatra. „Reméljük kapunk kellő támogatást, hogy minél több pontozásos nemzetközi tornán részt vehessünk, ugyanis a jövő héten kezdődnek a kvalifikációs versenyek a 2012–es londoni olimpiára. Oda minden képen el szeretnék jutni” – folytatta a cselgáncsozó, aki egy éve csatlakozott a szatmári egyesülethez (edzője idősebb Vasile Fuşle), az elmúlt hónapban pedig súlycsoportja aranyérmese volt a Román Kupa küzdelmeiben.
A következő hónap végén egy nagybányai, majd egy grazi tornán lép tatamira Halas, de az év második felében a szatmári közönségnek is alkalma lehet, hogy „munkába” lássa a Eb-bronzérmes cselgáncsozót, ugyanis egy nemzetközi torna szervezését tervei a Fuşle SK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!