Nehéz évet zárnak a rendőrök

Nehéz évet zárnak a rendőrök
Egy jobb évben bíznak a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetői. A hétfői, év végi sajtótájékoztatón nehézségeikről, gondjaikról is szó esett. Egyre kevesebb pénzből gazdálkodnak.

Nehéz évet zárnak, mind anyagi szempontból, mind a korrupciós ügyek miatt, melyek folytán a helyettesét is nemrég letartóztatták, mondta dr. Liviu Popa Bihar megyei rendőr-főkapitány a tegnapi sajtótájékoztatón. „Remélem, a kollégáim megértették, mit jelent, ha nem tartják be a szabályokat” – jegyezte meg.

Helytállnak

Szerencsére sok támogatást kapnak az önkormányzattól, hangzott el, másképp nehezen boldogulnának, ugyanis ugyanis évről évre egyre kevesebb pénzből kell gazdálkodniuk, jelenleg például hatvan százalékkal kevesebből mint 2005-ben. Nyolc-kilenc éves járművekkel dolgoznak, igyekeznek mégis helytállni.

Kár, hogy az állam intézményeinek egyes vezetői személyes becsvágyukat igyekeznek kielégíteni, reméli, hogy a visszaélések előbb-utóbb napvilágot látnak, mondta a rendőr-főkapitány. Egyúttal azt is reméli, tette hozzá, hogy az új év több lehetőséget nyújt majd a rendőrség operatív munkájának jobbítására, bízik benne, hogy jövőre uniós alapokat tudnak megpályázni és hogy a meglévő kapcsolataikat is erősíteni fogják.

Sok a rossz

Adrian Bucur rendőr-főfelügyelő helyettes is megjegyezte, hogy a rendőrök erőfeszítéseit jóformán csak oklevelekkel tudják honorálni. Liviu Popa hozzátette, hogy a korrupciós ügyek a címlapokon jelennek meg, azonban arról kevesebbet írnak az újságok, amikor a rendőrök életeket mentenek úgy, hogy közben a sajátjukat kockáztatják. Mint megjegyezte, nagyon sok rosszal találkoznak nap mint nap, szerinte sehol másutt nem ölt akkora méreteket a családon belüli erőszak, mint Romániában.

Később Dorin Sava közlekedési rendőr-főfelügyelő mondta el: mindig is jól együttműködni a sajtóval, az átláthatóság híve, soha nem szerette a szemetet a szőnyeg alá seperni.

Neumann Andrea

Címkék: ,