Nehéz dolga lesz a Steauának

Nehéz dolga lesz a Steauának
Gigi Becali, a Steaua tulajdonosa szerint a lehető legkönnyebb csoportba sorsolták labdarúgó–csapatát. Szerinte a román együttes az első helyről kvalifikálja magát a Bajnokok Ligája H csoportjából. A sorsolás nem rég ért végett.

Ismét játszani fog egymás ellen a Steaua és FC Sevilla. A két csapat ugyanis egy csoprotban szerepel majd a Bajnokok Ligájában. Igaz, a spanyol csapat szereplése még nem biztos, ugyanis ahhoz, hogy a csoportkörbe szerepeljen szükséges, hogy hétfőn legyőzze a az AEK Athént. Puerta halála miatt ugyanis az európai szövetég úgy döntött, halasztja a két együttes visszavágó–mérkőzését. Az első találkozón, Spanyolországban a kétszeres UEFA Kupa–győztes Sevilla 2–0–ra győzött, ezért ő a legnagyobb esélyes, hogy kvalifikálja magát.

A Steauát egyébként a H csoportba sorsolták, ahol kiemelt csapat az Arsenal. A negyedik csapat a Slavia Prága, mely kettős győzelem után jutott a főtáblára: az Ajax Amsterdamot verte meg hazai pályán és idegenben.

„Nem hiszem, hogy ezen a színten lehet könnyű, vagy nehéz ellenfelekről beszélni. Mi is sorozatban második alkalommal kvalifikáltuk magunkat a csoportkörbe. Úgy gondolom, minden csapatnak megvan a maga eséllye, hogy kvalifikálja magát” – mondta a sorsolás után Gheorghe Hagi, a Steaua edzője.

Gigi Becali, a Steaua tulajdonosa a maga megszokott módján nyilatkozott: „A Sevillát már ismerjük, őket megverhetjük, az Arsenal is verhető csapat. Szerintem a legkönnyebb csoportba kerültünk. Biztos vagyok benne, hogy továbbjutunk ebből a csoportból… az első helyről!”

Az európai szövetésg (UEFA) egyébként ma tartotta a sorsolást Monte Carlóba.

A csoport

Liverpool

FC Porto

Olympique Marseille

Besiktas

B csoport

Chelsea

Valencia

Schalke 04

Roseborg

C csoport

Real Madrid

Werder Bremen

Lazio

Olympiakos Pireus

D csoport

Milan

Benfica

Celtic Glasgow

Sahtar Donyeck

E csoport

Barcelona

Olympique Lyon

VfB Stuttgart

Glasgow Rangers

F csoport

Manchester United

AS Roma

Sporting Lisszabon

Dinamo Kijev

G csoport

Internazionale

PSV Eindhoven

CSZKA Moszkva

Fenerbahce

H csoport

Arsenal

FC Sevilla/AEK Athén

Steaua

Slavia Prága