Negyven személyszállító járatot törölt hétfő reggel a román vasúttársaság

Negyven személyszállító járatot törölt hétfő reggel a román vasúttársaság
Hétfőn reggel negyven járatát törölte a román vasúttársaság.

A CFR a közösségi hálón közölte, hogy a naponta közlekedő 1300 szerelvényből 40 járatát törölte reggel 7-kor. Az intézkedés meghozatalakor az utasok biztonságát és a nagyvárosok közti járatok lehetővé tételét vették figyelembe – írják a vasúttársaság képviselői. ‘Ahogy az elmúlt napokban is történt, ma is szükség esetén megszervezzük, hogy az utasok meleg teát, kávét, szendvicseket kapjanak, a terep adta lehetőségekhez mérten’ – ígérik a CFR dolgozói.

Az idézett forrás szerint a vonatok közlekedése a szélsőségesen hideg időjáráshoz alkalmazkodva történik négy vasúti csomópont – Bukarest, Krajova, Galac és Konstanca – körzetében.

Ez azt jelenti, hogy egyes járatok késéssel érkeznek végcélba, mert bizonyos szakaszokon a mozdonyt Diesel mozdonyra kell cserélni. A vasútvonalakat folyamatosan takarítják, ez a haladási sebesség csökkenését vonhatja maga után. Az utasokat arra kérik, hogy indulás előtt telefonon érdeklődjenek a legközelebbi vasútállomásnál, hogy az aktuális helyzetről nyerjenek tájékoztatást.

A www.cfr.ro honlapon, a CAMERE WEB menüpontnál percről percre történő frissítés alapján lehet tájékozódni a vonatok indulásáról és érkezéséről.

Akik már vonaton ülnek, azok laptopról vagy okostelefonról a www.cfr.ro honlapon a Trenul meu menüpontnál (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren) írhatják be a szerelvény sorszámát, majd az ‘Informaţii tren’-re kattintva tájékozódhatnak a lehetséges késésről, a legközelebbi állomásról, az itt várható állomásozás időtartamáról és a célba érkezés várható időpontjáról.

www.agerpres.ro