Negyven évig lakott ikertestvére az indiai férfi testében

Az indiai Sanju Bhagat hasa akkorára duzzadt, hogy egyre inkább egy 9 hónapos terhességre kezdett hasonlítani, ráadásul a levegővételt is komoly nehézségeket jelentett számára. 1999-ben aztán olyannyira tarthatatlanná vált helyzete, hogy kórházba kellett szállítani, ahol az orvosok először egy nagyméretű tumorra gyanakodtak, s ezért úgy döntöttek, műtét segítségével eltávolítják azt.

– Azt gondoltuk, hogy alapvetően a tumor már akkorára nőhetett, hogy összepréselte a rekeszizmot, ezért volt gondja a levegővétellel- mesélte Dr. Ajay Mehta. Ám az operácó során Dr. Mehta megdöbbentő dologra bukkant. Ahogy behatolt a gyomorba, óriási mennyiségű folyadék zúdult ki, s – ahogy fogalmazott – szinte sokkolta , hogy hirtelen egy kezet tartott a kezében, aztán egyre több csontot vett ki Bhagat testéből. Végtagokat, állkapcsot, hajmaradványokat: egy életképtelen csecsemőt emeltek ki a férfi testéből.

– Megborzadtunk valamennyien -emlékezett vissza az operációt vezető orvos. Mehta a világ egyik legbizarrabb orvosi csodájával találta magát szembe: a fetus in fetu (magzat a magzatban) esetével. A fetus in fetu rendkívül ritka: 500 000 esetből egyszer fordul elő ilyesmi. Az Amerikai Akadémia Gyermekgyógyászatának hivatalos lapja szerint 1900-ig csak 31 esetet, míg 1900 és 1956 között 11 esetet publikáltak idáig. Ők összesen 87 esetről tudnak a világon. Ilyenkor a terhesség nagyon korai szakaszában az egyik magzat szinte körülöleli, becsomagolja a másikat, így az nem az édesanyja, hanem ikertestvére testében fejlődik tovább parazitaként. Legtöbbször még a születés előtt elhaláloznak mindketten, itt azonban nem ez történt. Az orvosok elmondták, hogy nem találtak Bhagat testében placentát. Ikertestvére közvetlenül kapcsolódott a férfi vérellátásához. Az esetet követően Bhagat felépült, de még mindig nevetség forrása, hisz korábban gyakran bántották azzal, hogy úgy néz ki, mint aki terhes. És valóban az volt.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .