Négyen szálltak versenybe

Akt.:
Négyen szálltak versenybe
Bihar megyéből négyen jelentkeztek a mentőszolgálat menedzseri tisztségére kiírt versenyvizsgára, s mind a négyük dossziéját elfogadták.

A jelentkezők: Cacuci Remus Alexandru, Petrişor Daniela Hortenzia, Matei Eugen Marius, valamint Venter Liciniu Cătălin – utóbbi az elmúlt év vége óta foglalja el ideiglenesen a tisztséget, miután Gheorghe Pintea volt menedzsert menesztették, ezt megelőzően pedig a Bihar megyei Mentőszolgálat orvosi vezetője volt.

Országos szinten harminchat megyében, valamint Bukarestben szervezik meg a versenyvizsgát, összesen ötvennégyen jelentkeztek, s a vizsgabizottság öt esetben nem fogadta el a jelentkezési dossziét – négy esetben azért, mert az érintettek nem teljesítették a jelentkezési feltételeket, egy esetben pedig azért, mert a jelentkező a határidő letelte után adta le a szükséges iratokat. A legtöbb megyében egyetlen személy jelentkezett, néhol ketten, s egyedül Bihar megyében, valamint Konstancán pályázták meg négyen a tisztséget.

A vizsgabizottság kedden közzétett döntését tegnap délután 14 óráig lehetett megóvni, s ma délután kettőig teszik közzé az óvások elbírálásának eredményét. A jóváhagyott jelentkezők január 22-én egy rácsteszt típusú írásbeli megmérettetésen vesznek részt, melyen menedzsment ismereteikről adnak majd számot, ennek eredményeit 25-én 12 óráig teszik közzé, óvásokat pedig következő nap 12 óráig lehet benyújtani, s ezek eredményét 29-én lehet megtudni. A menedzsment terv megvédése 30-án lesz, az állásinterjú pedig 31-én. Az összesített eredményeket február másodikán tudatják, s február 5-e, 12 óra az óvások leadási határideje. Ezek eredményét február hatodikán 12 óráig teszik közzé.