Negyedjére is Pénzmágnes – középiskolai gazdasági vetélkedőt hirdet az RMKT

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa és a Magyar Mágnás Egyesület a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem partnerségében kétfordulós, egyéni tanulmányi versenyt hirdet magyar középiskolások részére „Pénzmágnes – kulcs a gyarapodáshoz” címmel.

Az idén negyedjére megrendezésre kerülő versenyhez csatlakoztak intézmények Felvidékről, Kárpátaljáról és Délvidékről is, ezáltal a kezdeményezés egy Kárpát-medencei megmozdulásra, megmérettetésre ad lehetőséget.

A vetélkedő kétfordulós, az első fordulóra október 27-én kerül sor, 14-17 óra között. Az 50 kérdésből álló online tesztre a diákok egyénileg kell válaszoljanak. November 25-én lesz a verseny döntője Kolozsváron. A döntőben a 20 legjobb eredményt elért diák méri össze tudását, a feladatok között esettanulmányok, tananyaghoz kapcsolódó kérdések várhatóak. A díjak odaítéléséről egy szakmai zsűri dönt. A verseny fődíja 500 euró, második díja 300 euró, harmadik díja 200 euró készpénz, de a pénzjutalmak mellett egyéb különdíjakat is odaítél a zsűri.

A versenyen való részvételhez 2016. október 26-ig mindenkinek egyénileg kell regisztrálnia a www.penzmagnes.ro oldalon. Ezen az oldalon találhatóak a versenyszabályok és a felkészüléshez szükséges anyagok is.