Négy gólt rúgott, mégis kikapott a Kolozsvári CFR

Négy gólt rúgott, mégis kikapott a Kolozsvári CFR
Talán a szerencse is elpártolt már a Kolozsvári CFR labdarúgócsapatától. Csak ezzel magyarázható az, hogy Sorin Cârţu edző legénysége újabb vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája csoportkörében: a római fiaskó után ezúttal Münchenben kapott ki a CFR.

A kolozsváriak négy gólt rúgtak az Allianz Arénában, mégis kikaptak a Bayernnel szemben. Pedig a „vasutasok” nem játszottak alárendelt szerepet a többnyire tartalékosan felálló tavalyi BL–döntőssel szemben. Már az első húsz percben vezetéshez juthattak volna, viszont Piccolo közelről a kapu fölé emelte a labdát. Nyolc perccel később mégis a román bajnoki címvédő szerez vezetést Cadú révén. Nem sok idő maradt az ünneplésre, ugyanis a 32. percben a CFR argentin védője a saját kapujába is betalált, majd a 38. percben Panin is „bevette” Stăncioiukapuját. A szünet előtt egyenlíthettek volna a kolozsváriak, viszont Traore lövése a kapufáról pattant vissza.

Fordulás után határozottabb volt a hazai együttes, de veszélyes helyzetet alig tudott kidolgozni a védekezésben jól záró CFR kapuja előtt. A 77. percben Gomez szerencsés góljával viszont már 3–1–re vezetett a Bayern, mindezek ellenére Cârţu együttese nem adta fel a harcot. Culio a 86. percben még faragott a hátrányból, de egyenlíteni már nem tudtak a kolozsváriak. „Elismerem, szerencsés győzelem volt” – mondta Luis van Gaal, a Bayern edzője. Túloldalt érthető volt az elkeseredés. „Borzalmas, ami történt” – nyilatkozta a CFR kapitánya, Cadú. „Kapufákkal és öngólokkal fogunk álmodni” – mondta Cârţu, míg az együttes tulajdonosa, Pászkány Árpád szerint a mostani legénység csak árnyéka az elmúlt évek csapatának.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló
E csoport
Bayern München – Kolozsvári CFR 3–2 (Cadú 32. perc – öngól, Panin 38. – öngól, Gomez 77., illetve Cadú 27., Culio 86.)
AS Roma – FC Basel 1–3 (Borriello 21., illetve Frei 12., Inkoom 43., Cabral 93.).
A csoport állása: 1. Bayern 9 pont, 2. Basel 3 (5–5), 3. CFR 3 (5–6), 4. Roma 3 (3–6).
F csoport: Olympique Marseille – MSK Zilina 1–0, Szpartak Moszkva – Chelsea 0–2. A csoport állása: 1. Chelsea 9, 2. Moszkva 6, 3. Marseille 3, 4. Zilina 0.
G csoport: Real Madrid – AC Milan 2–0, Ajax Amsterdam – AJ Auxerre 2–1. A csoport állása: 1. Madrid 9, 2. Milan 4 (3–3), 3. Ajax 4 (3–4), 4. Auxerre 0.
H csoport: Arsenal – Sahtar Donyeck 5–1, Braga – Partizan Beograd 2–0. A csoport állása: 1. Arsenal 9, 2. Donyeck 6, 3. Braga 3, 4. Partizan 0.