Négy évtized „visszaköszön”

Négy évtized „visszaköszön”
Negyven évvel korábban az Érmihályfalvi Unirea labdarúgó csapata éppen olyan teljesítménnyel állt a megyei focibajnokságban, mint napjainkban, mondta el lapunknak id.Fele Sándor.

A Team Sport Megyei első osztályú labdarúgó bajnokság szombati, 10. fordulójában az Érmihályfalvi Unirea saját pályáján fogadja 15 órától a Papfalvi Viitorul gárdáját. Az érmellékiek eddig minden meccsüket megnyerték az idei pontvadászatban, és most is ők az esélyesek. Éppen negyven évvel korábban, az 1970–1971–esszezonban az akkori gárda hajszálra ugyanilyen teljesítménnyel állt a megyei bajnokságban, mondta el id.Fele Sándor, kinek két fia részese a mostani teljesítményben.

Elődök nyomában

Az akkori „tízből tízet” technikás, sokpasszos játékkal érték el, erre kötelezte őket a nagy elődök (Krizsán Géza, Virág János, Barta József) példája, tette hozzá. Akkoriban több csapat is „húzott” a bajnokságra, úgy mint a Vaskohsziklási Minerul, a Margittai Bihoreana, az Élesdi Cimentul, a Nagyváradi Înfrăţirea. Az Unirea anyagi helyzete jónak volt mondható, a támogató Fogyasztási Szövetkezetnek, és elnökének, Szabó Zsigmondnak köszönhetően. A bajnokságot mégsem nyerték meg, és ennek okát id.Fele Sándor abban látja, hogy azok, akik a csapat mögött álltak – vagy állhattak volna, különböző álláspontokat képviseltek.

Anyagi hasonlóságok

A gárda pedig elismerten a legjobb volt, a következő kerettel: Kiss Miklós (Káposzta) – Gombási József, Felhősi József, Horváth Lajos, Biri Ferenc, Fele Sándor, Sütő Lajos, Sulumán Károly, Dérer Ferenc, Virág József, Mihălţan Nicolae, Adorján Károly, Pusztai József, Boitor Liviu; edző Nagy Géza, csapatorvos dr.Cseke András. A négy évtizeddel korábbi helyzet abban is „visszaköszön”, hogy manapság is több helybeli támogatást kaphatna a csapat, többen oda tehetnék a vállukat a Polgármesteri Hivatal és a Helyi Tanács mellé, fűzte hozzá végezetül id.Fele Sándor.

Címkék: , , ,