Negrescu: Románia és a Cseh Köztársaság az egységes és összetartó Európát támogatja

Victor Negrescu
Victor Negrescu
A Cseh Köztársaságba látogatott kedden Victor Negrescu európai ügyekkel megbízott miniszter. A tárcavezető az európai ügyek államtitkárával, Ales Chmelarral, és Jakub Durr külügyminiszter-helyettessel is találkozott, tájékoztatott szerdán a külügyminisztérium közleménye

A megbeszélések során az Európai Unió jelenlegi állapotáról, a Brexitről és a 2020 utáni uniós költségvetésről is tárgyaltak. A két fél az egységes, koherens, szolidáris Európai Unió támogatását hangsúlyozta, tájékoztat a külügyi tárca.

“Románia és a Cseh Köztársaság támogatják az egységes és összetartó Európáért tett erőfeszítéseket, egy olyan Európáért, amely megvédi értékeit és elveit, az állampolgárok érdekében működik. Megegyeztünk, hogy együtt azonosítsuk be azokat a gyakorlati megoldásokat, amelyek által országaink építő jellegű hozzáállásának pozitív hozadéka lesz európai szinten” – hangsúlyozta Negrescu a közlemény szerint.

Az európai ügyekkel megbízott miniszter fontosnak tartja, hogy olyan költségvetést dolgozzon ki az unió a 2020 utáni időszakra, amely az EU összetartó politikáját tükrözze és egységesen válaszoljanak az Uniót érintő kihívásokra.

www.agerpres.ro