ERDON Helyi hírek

2010.07.15. 13:59

Megkezdődött a Híd Fesztivál

<p>Megkezdődött délután két órakor a Partiumi Híd Fesztivál. Ünnepi köszöntőt mondott dr. Raffay Ernő budapesti történész professzor, a Trianon Kutatóintézet elnöke, majd Krakkó Rudolf a Szatmári Híd Egyesület elnöke, a rendezvény főszervezője.</p>

A köszöntőket követően Somfalvi Edit túrterebesi református lelkész tart áhítatot. 15 óra 10 perctől kulturális műsort tekinthetnek meg a négynapos fesztiválra kilátogatók. Fellép az érpataki asszonykórus, de bemutatkozási lehetőséget kap Harkai Réka népzene együttese is. A mai fő eseményének azonban az a közéleti kerekasztal beszélgetés ígérkezik, amely a „Közösségvezetés ellenzékből” címet viseli. A kerekasztal vendége: Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, Rácz Szabó László, a Zentai Közgyűlés elnöke, Orosz Mihály Érpatak és Mosdóczi Vilmos Kaplony polgármestere. A napot 19 óra 30 perckor a székelyföldi, egyre nagyobb népszerűségnek örvendő KoporShow, valamint a nemzeti rockot játszó magyarországi Jászmagyarok együttes és a Zorall együttes koncertjei zárják.
A július 15. és 18. között megszervezésre kerülő rendezvény immár a második, a tavalyi kökényesdi után, azon hiánypótló találkozók között, amelyek célja a magyarság nemzettudatának erősítése amellett, hogy történelmi kérdésekre próbálnak az előadókkal közösen választ találni.

A részletes program a www.hidfesztival.eu oldalon olvasható; az esemény helyszíne a Pusztadaróc és Atya közötti községi úton érhető el; közvetlenül a Pusztadaróc település végét jelző táblát követő területen van az út bal oldalán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!