Ne fürggyél le…..

Ne fürggyél le…..
Lehetne ez is az idei, immár 15. alkalommal megrendezett Sziget fesztivál szlogenje. Egyrészt, mert az interneten elhíresült „Gyuri vagyok, ne fürggyé le …” kezdetű vallomás a Sziget kirakodóvásárosainak póló-kitűző és matrica kínálatát erősen meghatározza, s egycsapásra az egyik legkeresettebb motívumává vált.  

Illetve a Szigetre indulva tényleg nem érdemes tisztálkodni. Az évek során rutinos fesztivállátogatók által megszokott por és kosz –szint, idén elviselhetetlenebbnek tűnik, mint valaha, pedig a kiépítettség színvonala szemmel láthatóan nőtt.
Néhol a látótávolság 1 méter alá csökken, így a tájékozódásban csak a hallásunk segíthet, ha uticélunk esetleg porfelhőbe veszne. A fő utaktól távolabb, félreeső utakon érdemes közlekedni a helyszínek között, ezeknek nagy százaléka már kivilágított és járólapokkal burkolt és a por sem olyan zavaró.

Az LGT hatalmas sikert aratott nyitóbulija után sem csökkent a látogatók lelkesedése, változatlanul teltházzal – és színes programválsztékkal várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat a Sziget.
A tegnapi Manu Chao koncert is több tízezres embertömeget mozgatott meg – az igazi közönségkedvenc spanyol hipphopper fellépésének sikerén nem változtatott az sem, hogy bizonyos technikai hibák ,többször is pár perces kényszerpihenőkkel lepték meg a szervezőket. A buli fergetegesre sikeredett nemcsak a színpad közelében – a tömeg legutolsó soraiban is tánc, öröm és hangos ének kísérte a dalokat.
Nem kisebb érdeklődésre tarthat számot a ma anglia színeiben színpadra lépő The Good the Bad and the Queen és a Chemical Brothers is.

– Nagy Eszter –

Kapcsolódó cikkek: