„Ne felejtsük el az erdőt”

„Ne felejtsük el az erdőt”

Szatmárnémeti — Ezt harsogták a gyerekek a pénteken megrendezett felvonuláson, amelyen körülbelül kétszáz óvódás, általános– illetve középiskolás diák vett részt.

A felvonulásra annak a kétnapos rendezvénynek a keretében került sor, melyet a Szatmárnémeti Salamandra Túrisztikai és Ökoegyesület szervezett az Erdő Hónapjának alkalmából azzal a céllal hogy felhívják az emberek figyelmét az erdő védelmének fonotosságára. A gyerekek délelőtt tíz órakor gyülekeztek a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség székhelyén, majd a Szamos–töltésen át az újközpontba érkeztek, óvónőik, tanáraik kíséretében. Szinte minden gyermeknek volt a kezében valamilyen saját kezüleg készített „remekmű”, ezzel is arra figyelmeztetve a társadalmat, hogy az erdőt védeni kell.

Miután a gyerekek megérkeztek a Szakszervezetek Művelődési Háza elé, az egyesület elnöke, Cristian Gazdac és Békéssy Erzsébet, a Környezetvédelmi Ügynökség igazgatónője köszöntötték őket. Számos egyéb program mellett egy szakember tartott bemutatót a hegymászás során használt felszerelésekről a diákoknak. A két nap programját a változatosság jellemzi. Az érdeklődők fotókiállítást, hegymászó felszereléseket, valamint speciális sátrakat is megtekinthetnek.

Hegymászás, elsősegély

A rendezvény teljes időtartama alatt, a kiállítások mellett hegymászó technikákat is bemutattak a szakemberek. A szervezők pedig Power Point bemutatóval hívják fel a figyelmet az ember és a természet közötti harmónikus kapcsolatnak a fontosságára. Egy másik érdekes momentuma a rendezvénynek, olyan az elsősegély–nyújtási technikák bemutatása, melyeket szélsőséges helyzetekben használnak a szakemberek.