gyenge szezon

2020.10.13. 13:45

Több sztár is veszített értékén a futballpiacon

A 2019/20-as idényben jelentősen leértékelődött klasszisok lajstromát Eden Hazard vezeti.

Argentina's Lionel Messi is seen during the 2022 FIFA World Cup South American qualifier football match against Ecuador at La Bombonera stadium in Buenos Aires on October 8, 2020, amid the COVID-19 novel coronavirus pandemic. (Photo by Marcelo Endelli / POOL / AFP)

Forrás: AFP/POOL

Fotó: Marcelo Endelli

Sokat veszített futballpiaci értékéből 2020-ban több világsztár is – derül ki a mértékadó transfermarkt.com legfrissebb összeállításából.

A listát a Real Madrid belga támadója, a 29 éves Eden Hazard vezeti, aki gyenge első idényt produkált a spanyol királyi gárdában, így értéke 120 millióról 60 millió euróra esett vissza.

Jelentősen veszített értékéből a hatszoros aranylabdás Lionel Messi is, aki önmagához mérten szerényebb szezont zárt 2020-ban. Az FC Barcelona 33 esztendős argentin csapatkapitánya 44 mérkőzést játszott a katalánok színeiben és 31 gólt szerzett, viszont a spanyol bajnokságban a Real Madrid lett az első, a Bajnokok Ligájában pedig csúfos, 8-2-es vereséget szenvedtek a Bayern Münchentől a negyeddöntőben. Messi ára 40 millió euróval csökkent, így jelenleg 100 millió eurót ér a labdarúgópiacon.

Csapattársa, a 29 éves francia Antoine Griezmann foglalja el a harmadik helyet az értékcsökkenésben: az ő ára is 40 millió euróval lett kevesebb és pillanatnyilag 80 millió euróra rúg.

A 2019/20-as idényben jelentősen „leértékelődött” klasszisok lajstromán az első ötben kapott helyet még a Manchester City szélsője, Raheem Sterling és a Paris Saint-Germain brazil támadója, Neymar: értékük egyformán 32 millió euróval csökkent.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában