NBA – készülődés Dallasban, Nowitzki még nem döntött

NBA – készülődés Dallasban, Nowitzki még nem döntött
Mintegy 250 ezer embert várnak Dallasban a csütörtöki parádéra, melynek során a város köszönti az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) vasárnap első bajnoki címét megszerző Mavericks csapatát.

 

A diadalmenet helyi idő szerint délelőtt 10 (román idő szerint 18) órakor kezdődik a városházánál, és egy órával később az együttes otthonául szolgáló American Airlines Centernél ér véget. Az NBA döntőjében a Miami Heatet 4-2-re verő alakulat ünneplése ezután a csarnok előtt folytatódik. Mark Cuban tulajdonos, Rick Carlisle vezetőedző és az NBA finálé legjobbjává választott Dirk Nowitzki szerdán este a híres David Letterman Show vendége lesz, műholdon keresztül kapcsolják őket Dallasból a tévéstúdióba.

Az NBA döntőjének legértékesebb játékosa Dirk Nowitzki lett 

A német Dirk Nowitzki egyelőre nem döntött arról, hogy részt vesz-e az augusztus végén kezdődő Európa-bajnokságon: “Amint hazatérek, beszélek a szövetség vezetőivel. Nagyon hosszú idényen vagyok túl, ráadásul az ujjsérülésemet is ki kell kúrálnom.” Az olimpiai kvalifikációs Eb-re Litvániában kerül sor.

NBA – előny a Dallasnál