NaUTiLuS döntő az Adyban

NaUTiLuS döntő az Adyban
Nagyvárad – Először szerveztek az Ady Endre Középiskolában NaUTiLuS versenyt, melyre más iskolák tanulóit is meghívták. A döntőn négy tanintézmény képviseltette magát diákokkal.

A középiskolás osztályok tanulói interneten keresztül már több hete versengtek a döntőbeli helyért. Végül a több, mint 130 egyéni jelentkező közül 10 került be a Föld Napján szervezett döntőre. Nekik ezúttal sem volt nehezebb a dolguk, mint eddig. A szervezők biztosították számukra a technikai hátteret, minden diák használhatta a számítógépet, az internetet, telefonon segítséget kérhetett diáktársaitól, szüleitől, könyveket, lexikonokat is bevihetett magával a verseny idejére. A lényeg, hogy az adott idő alatt megoldja a feladatokat. Természetesen nem volt elég a segítségekre alapozni, a villámkérdésekre adott idő túl kevés lett volna a segítségkéréshez. De az összetett feladatoknál jó szolgálatot tett bármely segítség, ha a versenyző használni tudta.

Tíz versenyző

A verseny műsorvezetője Bogdán Károly, az egyik főszervező tanár volt. A rövidke megnyitó után, miután bemutatta a versenyben lévő diákokat, a szalontai Arany János Főgimnázium, a margittai Octavian Goga Főgimnázium és a székelyhídi Petőfi Sándor Líceum egy-egy diákját, illetve az Ady Endre Középiskola hét versenyzőjét, kezdetét vette a munka. Míg a versenyzők dolgoztak, a szurkolótábor szórakoztatásáról a házigazda intézmény X.D., XI.E., XI.F. és XII.A diákjai gondoskodtak énekekkel, tánccal, jelenetekkel. A versenyben végül III. helyen a nagyszalontai Andor Péter végzett, aki egy kerékpárt nyert, II. lett a székelyhídi középiskolából Szabó Levente, aki egy GPS rendszerrel gazdagodott, az I. helyet pedig Kóródi Róbert, az Ady Endre Középiskola diákja érte el, aki egy kétszemélyes angliai utazást nyert, melyet felajánlott nászajándék gyanánt most házasodott testvérének. A verseny szervezői, Bogdán Károly, Puskás Ágnes és Takács Tünde sikeresnek értékelte a rendezvényt, és úgy döntöttek, jövőre, ha sikerül, ismét megszervezik.

Nagy Anikó