Nastase visszavonta az ítéletének megsemmisítésére vonatkozó kérelmét

Nastase visszavonta az ítéletének megsemmisítésére vonatkozó kérelmét
Adrian Nastase visszavonta azt a rendkívüli kérelmét, amely a kétévi börtönbüntetéséről szóló, tavaly ellene hozott ítélet megsemmisítésére irányult.

 

A volt román miniszterelnök azután folyamodott a fellebbezésnek ehhez a módjához, miután tavaly júniusban két év börtönbüntetésre ítélték korrupció miatt. A hétfőre kitűzött tárgyaláson Nastase ügyvédei azonban visszavonták a kérelmet.

Múlt héten a jilavai büntetés-végrehajtási intézet illetékes bizottsága a volt miniszterelnök feltételes szabadlábra helyezését javasolta, mert Nastase a börtönben megfelelő magaviseletet tanúsított. A román média szerint a feltételes szabadlábra helyezés folyamatát nehezítheti, hogy Nastase nem ismerte el bűnösségét, amire a rendkívüli fellebbezése is utalt.

A bukaresti IV. kerületi bíróság első fokon február 12-én fogja tárgyalni a politikus szabadon engedésére vonatkozó javaslatot. A büntetés-végrehajtási intézet illetékes bizottsága Nastaséról megállapította, hogy nagyon jó magaviseletű volt a börtönben, folyamatosan részt vett a nevelési és pszichológiai segítségnyújtási programokban, és pozitív példa volt a többi fogoly számára, akiknek előadásokat tartott.

A feltételes szabadlábra helyezést Nastase esetében akkor javasolhatja a börtönbizottság, ha nyolc hónapot letöltött büntetéséből. Ennyi idő még nem telt ugyan el, de további 45 napot engedtek el azért, mert befejezte egyik könyvét, és két másikat írt.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .