Napirenden a váradi Zöldfa utca

A Zöldfa utcát teljes hosszában sétálóutcává alakítják át, az esővíz-elvezetést és a közvilágítást is felújítják
A Zöldfa utcát teljes hosszában sétálóutcává alakítják át, az esővíz-elvezetést és a közvilágítást is felújítják
A nagyváradi polgármesteri hivatal közleményben tudatja azt, hogy a városi helyi tanács soron következő, március 30-iki ülésének napirendi pontjai között szerepel a Zöldfa (Alecsandri) utca műszaki-gazdasági mutatóira vonatkozó határozat-tervezet.

A munkálatok összköltségvetése 5.313 ezer lej, azaz 1.176.000 euró áfával együtt. A Zöldfa utcát teljes hosszában sétálóutcává alakítják át ennyi pénzből, az útburkolat felülete összesen 4.232,74 négyzetméter. Az esővíz-elvezetést és a közvilágítást is felújítják, emellett pedig tizenkét fát is elültetnek. Az átalakítás után az árufeltöltő járművek csak meghatározott órarend alapján hajthatnak majd be abba az utcába.

Saját költségvetésből

A munkálatok tíz hónapig tartanak majd, a költségeket a város saját költségvetéséből állják, majd később beiktatják egy uniós finanszírozási programba. „A gazdasági-műszaki mutatók elfogadása után kiírjuk a közbeszerzési eljárást annak érdekében, hogy a munkálatok minél hamarabb elkezdődhessenek. Azt szeretnénk, ha az év végéig a Zöldfa utca fel lenne újítva, és ezáltal a Szent László téri gyalogos övezet is folytatódjon. Azt szeretnénk a jövőben, hogy összekössük a központot a Nagyváradi Várral, hogy ezáltal a városunkat meglátogató turisták könnyebben eljussanak a főbb turisztikai látványosságokhoz” – idézi a közlemény Florin Birtát, Nagyvárad alpolgármesterét.