Nálunk minden rendben

Nálunk minden rendben
Szatmárnémeti – A pénteki nap folyamán több tanintézménybe ellátogatott Nagy Enikő, a tanügyminisztérium szakértője. Rövid látogatása során a megye magyar szakos iskoláinak, óvodáinak az új tanévre való felkészültségét ellenőrizte.

A szakértő elmondta lapunknak, hogy Szatmár megye a harmadik, ahová ellátogat és őszintén meglepte, amit megyénkben tapasztalt: Szatmár megyében szakszerűen, megfelelő módon járnak el a pedagógusok. A tanfelügyelők pedig naprakészek minden szempontból. — mondta a szakértő. Azt is hozzátette, hogy rendkívül felkészültek és fogékonyak a tanügyi káderek. Nagy Enikő a 24–es és az 1–es számú óvodát, melyhez hozzátartozik a 29–es óvoda is, valamint a Hám János Római Katolikus Iskiolaközpontot és a Johann Ettinger Német Líceumot látogatta meg.

A szakértő elmondta, hogy tüzetes vizsgálódása során mindennel elégedett volt és külön kiemelte, hogy a felújításokra központilag kiutalt összegek teljes mértékben hasznos célokra lettek fordítva. Azzal kapcsolatban, hogy a magyar diákok számára idegennyelvként oktassák a román nyelvet nem közölt részleteket, viszont azt elmondta, hogy a minisztériumban folyamatosan dolgoznak a tanügyi rendszer módosításán.