Nagyvilág

2008.10.28. 10:24

Obama meggyilkolását tervezték ?

<p>Merényletet szőtt az amerikai demokrata párti elnökjelölt, az afro-amerikai Barack Obama meggyilkolására egy szkinhed csoport, a tervet azonban szövetségi ügynökök leleplezték - tudósított hétfőn az amerikai sajtó.</p>

Az alkohol-, dohány- és tűzfegyverügyi szövetségi ügynökség, az ATF ezenkívül közölte: meghiúsították, hogy neonáci bőrfejűek egy csoportja Tennessee államban vérengzést hajtson végre. Azt nem tudni, hogy a merényletet pontosan mikor és milyen körülmények között hajtották volna végre, de annyi ismert, hogy a szkinhedek 102 fekete legyilkolását tervelték ki - jelentette Hofer László, az MTI washingtoni tudósítója.

Az ATF ügynökei szerint a bőrfejűek kiraboltak volna egy fegyverkereskedést, és egy döntően fekete diákok látogatta gimnáziumban öldöklést rendeztek volna. A merényletet állítólag két szkinhed hajtotta volna végre. A hatóságok a két bőrfejűt őrizetbe vették.

Megválasztása esetén Barack Obama lesz az Egyesült Államok első fekete bőrű elnöke. Az ellene irányuló esetleges merénylet lehetősége már hónapokkal ezelőtt felmerült, a fontos államférfiak biztonságára felügyelő titkosszolgálat már korán őrizetet rendelt az illinois-i szenátor mellé. Az Obama-stáb nem kommentálta a hírt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!