Nagyváradi Ősz rendezvénysorozat

Nagyváradi Ősz rendezvénysorozat
Immár 26. alkalommal rendezi meg idén a Nagyváradi Ősz fesztivált a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, a Nagyvárad És Környéke Turisztikai Egyesületen keresztül, a romániai Street Food Fesztivál kolozsvári alapítóinak együttműködésével, 2016. október 6–9-én a városközpontban, a Szent László téren.

Ezúttal is változatos kulturális rendezvényekkel várják a szórakozni vágyókat, a jazz és pop ritmusaitól, a látványos előadásokon át, egészen a kulináris meglepetésekig. A váradiak és a turisták négy napon át élvezhetik az ünnepi hangulatot. A rendezvény október 6-án, csütörtökön 12 órakor veszi kezdetét különféle finomságokkal, kicsiknek és nagyoknak szervezett tevékenységekkel, és olyan művészek koncertjeivel, mint: Border Split, Soul Serenade, Koszika & the Hotshots vagy Lucia & Muse Quartet. A következő napokon színdarabokat, gólyalábas keringőt, utcai táncokat és zenei előadásokat tekinthet meg a közönség. Fellép a Carla’s Dreams, Holografas, Byron, Robin & The Backstabbers, O.N.E., Jazzybit, Magneton, Fely & Band, Klezmer Oradea és a U2 by Zen Garden. A 26. Nagyváradi Ősz október 9-én este tűzijátékkal zárul.

Gasztronómiai rendezvény

A szervezők idén finom meglepetéssel is kedveskednek a résztvevőknek, hiszen Váradra látogat a legízletesebb gasztronómiai élményt nyújtó romániai Street Food Fesztivál. A fesztivál a legjobb és legkreatívabb utcai ételárusokat és a gasztronómiai különlegességek legnagyobb termelőit hozza el a rendezvényre. „Mivel büszkék vagyunk a helyi specialitásokra, a fesztiválon helyet kapnak a legjobb és legkreatívabb helyi utcai ételárusok is. A következő napokban nyilvános árverést szervezünk számukra a szabad helyek betöltésére.” – nyilatkozta Mihai Jurca a Nagyvárad És Környéke Turisztikai Egyesület ügyvezető igazgatója.

A Nagyváradi Ősz helyszínén, a Szent László téren több zónát alakítanak majd ki. Külön területük a lesz a pihenni vágyóknak, a koncerteknek, utcai ételeknek, és a gyermekek számára szervezett tevékenységeknek. Ezenkívül idén a vár is helyt ad kulturális rendezvényeknek, október 9-én pedig a színházban láthatnak külön erre az alkalomra rendezett előadást az érdeklődők. A jövő hét folyamán további részletekkel szolgálnak majd a szervezők a programokkal kapcsolatban.

A rendezvény támogatója a Bihari Napló, Jurnal Bihorean, Bihon, Erdon.

Címkék: