Nagyvárad legnagyobb szórakoztató parkja az ERA-ban!

Nagyvárad legnagyobb szórakoztató parkja az ERA-ban!
Mi lehet szebb a világon, mint a gyerekek őszinte mosolya? Mivel mi is érettük ennek fontosságát, és tudjuk, milyen fontos a gyerekek életében a játék, az ERA Park egy valódi szórakoztató parkká alakult!

Legyen egy vidám kisvonat utasa, vagy változzon a gyerek egy kis sofőrré egy elektromos kisautó volánjánál, esetleg ügyeskedjen a BombonERA műhelyében, az ERA-ba betérő gyerekeket egy saját kis univerzum várja, ahol a játéknak semmi nem szab határt.

A vidám kisvonat

A keresekedelmi központ legújabb különlegessége a “Vidám kisvonat”, egy miniatűr szerelvény, piros, sárga és kék vagonokkal, melyekben a gyerekek kirándulásra indulhatnak az áruházban, koruknak megfelelő énekek “kíséretében”.

“A Konstancán látottakból merítettem az ötletet, Biharban, sőt, a környező megyékben is ez egyedülálló. Sétát teszünk Brassóban, Szinaján, vagy Disneyland-ben, és a szülők is felülhetnek a szerelvényre”, mondta annak tulajdonosa, Tabita Buta.

Az utazás során a 3 év alatti gyerekeket kötelezően kell kísérjék szülei, de a nagyobbakat is elkísérhetik, ha szükségesnek látják. “A 3 év alatti gyerekek ingyen utazhatnak, esetükben csak a szülőknek kell jegyet váltani. A felnőttek is szívesen ülnek a vonatra, mert gyerekkorukat idézik fel. A vonatunkkal bárki utazhat, és ez a jelmondatunkból is kiderül: Utazz, mint a mesékben, a vidám kisvasúttal, , gyerekek, szülők, nagyszülők.”

Egy utazás ára 5 lej, rendszeresen akciók is várják a klienseket. A vonat naponta jár a bevásárlóközpontban, hétfőtől péntekig 13 és 21 óra között, szombaton és vasárnap 10 és 21 óra között.

Biztonságos “karambolok”

Egy másik érdekesség a gyerekek számára, az elektromos pálya, melyen McQueen kisautók járnak, ez is egyedülálló Nagyváradon. Összehasonlításként azokkal a kisautókkal, melyeket rendszeresen igénybe lehet venni különböző nagyváradi parkokban, az ERA-ban beüzemelt kis járművek a gyerekek életkorát szem előtt tartó biztonsági rendszerrel vanna ellátva, így a “baleseteknek” nem követik sérülések.

hat kisautónk van, melyek ütköznek, de köztünk és mások között az a különbség, hogy ezeket csak gyerekek használják, és vadonat újak. A közlekedési sebességük sem akkora, mint azoknak, amelyeket felnőttek is használnak, az ütközések nem olyan durvák, továbbá működtetésük a pályán keresztül történik, mondta el Dan Micula adminisztrátor.

A kis autókban 3 és 14 év közötti korú gyerekek szállhatnak be, akár egyenként, akár párban. Egy három perces vezetésre jogosító zseton ára 5 lej, ám hét közben hétfőtől péntekig minden két zseton után adnak egy harmadikat ingyen. A játék hétfőtől péntekig 12 és 22, szombaton 10 és 22 óra között működik.

Kicsi járművezetők

A kicsi járművezetőket azonban nem tartják kordában, szabadon kalandozhatnak az ERA Park területén. A kiindulási pont a központi kupolánál van, a kis sofőröknek 7 kis elektromos autó és 2 motorkerékpár áll rendelkezésükre, melyekkel a gyerekek szabadon kószálhatnak, természetesen a szülők felügyeletével.

A kisautókat a szülők távirányítóval irányíthatják. “A járművek mennek egyedül, 2 sebességi fokozatuk van, és 3 perc után maguktól megállnak. Nem haladnak nagy sebességgel, és nem indulnak el, míg a biztonsági öv nincs bekapcsolva. Még ha össze is ütköznek, a gyerekeknek lem lehet semmi bajuk, mert alacsony a sebesség”, fejtette ki Florin Vanca, a játék adminisztrátora.

A járműveket hétfőtől péntekig 12 és 22 óra között, szombaton és vasárnap 10 és 22 óra között lehet megtalálni. Egy menet 3 perc és 5 lejbe kerül, a kitartó használókat kedvezmény is várja, annak függvényében, hányszor ülnek kormányhoz.

A partytól a megismerésig

Az ERA-ban található az Utopia, Nagyvárad legnagyobb játéktere, melyben egy gigantikus szórakoztató tér van a legkisebbeknek, két terem a gyerekek szórakoztatására, és egy a szüleikére is. A játékteremben van egy kastély rengeteg meglepetéssel, két csúszda és seregnyi játék.

A gyerekeket a legkülönfélébb szórakozási lehetőségek várják, képzett felügyelők vigyáznak rájuk, egy órányi foglalkozás ára 8 lej. A termekben születésnapi és más ünnepségeket, iskolaidőn túli tevékenységeket lehet szervezni. Elfogadható áron a klienseknek tudnak biztosítani: menüt gyerekeknek és felnőtteknek, díszítést, pezsgőt és tortát, annak érdekében, hogy a vendégek kitűnően érezzék magukat. Gyerekeknek szánt rendezvények esetén két ár-csomag lehetséges: 27 lej/gyerek (benne üdítővel vagy vízzel, tányérokkal, edényekkel, szalvétával), és 37 lej/gyerek (üdítő vagy víz, gyerekpezsgő, továbbá választható pizza vagy rántott szelet szalmakrumplival/krumplipürével). A felnőttek sem fognak unatkozni, mert 100 – 150 lejes ártól kezdődően rendelkezésükre áll egy külön terem, ahonnan szemmel tarthatják a gyerekeket. Az Utopia naponta 10 és 22 óra között van nyitva.

Ingyen filmek és Bombonera

Nem utolsó sorban, minden hétvégén a gyerekek hagyományosan animációs filmeket nézhetnek az ERA Parkban, a Disney stúdió filmjeit, de nem csak. A szombaton és vasárnap 11 órakor kezdődő vetítések helyszíne a kereskedelmi központ eseményterme, ahol 425 hely van. A projekt több mint egy éve tart, köszönhetően az azt övező sikernek, és 2014-ben végig tartani is fog. A belépés gyerekeknek és felnőtteknek is ingyenes.

Ugyancsak ingyenesen, minden szombaton 17 órától várják a gyerekeket szórakozva tanulásra a BombonERA-ba. A kis műhelyek valósággal vonzzák a gyerekeket, ahol fejlesztik kézügyességüket, kreativitásukat, kitartásukat, koncentrációs képességüket a kézimunka, a játék és az énekek által. Közben rajzolnak, festegetnek, logikai játékokat játszanak.

Közeledik az alapítás 5. évfordulója, és az ERA Park bebizonyította, hogy nem csak egy bevásárlásokra alkalmas hely, de az egész családnak egy központ, ahol a gyerekeknek is megvan a jól meghatározott helyük. Ennek megfelelően szeretettel várjuk!

További részleteket találnak az ERA Park szórakoztató parkjáról a hivatalos honlapon: http://www.era-oradea.ro/ro/era-park-de-distractii.

Címkék: ,