Nagyvárad Kupája sporttáncban

Nagyvárad Kupája sporttáncban
Szombaton és vasárnap Nagyvárad Kupája 2008 elnevezéssel ötezer euró összdíjazású, nagyszabású sporttáncversengés helyszíne lesz az Antonio Alexe Sportaréna.

A sportarénában sorra kerülő versenyt a Stelele Dansului Sportklub, a Polgármesteri Hivatal és a Helyi Tanács közösen rendezi – tudhatták meg a média képviselői a pénteken délben tartott hivatalos sajtótájékoztatón. A klub elnök-edzője, Stelian Ghiţă elmondta, hogy a versenyen mintegy 350 táncos pár indul az ország összes klubjából. Nagyváradot a Stelele Dansului, a Dans Club ’80, a Quasar, a Stephany és a Feeling Dance sporttáncosai képviselik.

Esélyesek

A szervező klub huszonhat párost indít, s vezetőjük azt szeretné, ha minden kategóriában szereznének egy-egy érmet. A versenyigazgató a kolozsvári Ács Sándor, a zsűri elnöke pedig a váradi Mangra Valéria lesz, míg a hazaiak mellett magyar és szlovák bírák gondoskodnak a pártatlanságról. A legnagyobb küzdelem a nyílt kategóriában várható, ahol a váradi Andrei Mangra, Ioana Degău (Dans Club ’80) és a Cseke Zsolt, Lavinia Ghilea (Stephany) is az első helyért táncolnak majd. A versengések szombaton 8.30–20, vasárnap 8.30–18.30 óra között zajlanak.

Szántó Sándor