Nagyvárad kamaszok szemével

Akt.:
Nagyvárad kamaszok szemével
Nagyvárad gyermekszemmel címmel fotóversenyt hirdet 12-16 éves helyi fiatalok számára az Újvárosért Egyesület. Az alkotásokból kiállítás nyílik az RMDSZ nagyvárad-újvárosi székhelyén.

Erről az Újvárosért Egyesület képviseletében Sauer Yvette programszervező, a kolozsvári Ion Andreescu Művészeti Egyetem harmadéves hallgatója tájékoztatta az Erdély Online-t. Megtudtuk tőle, hogy a Sauer András vezette körzeti RMDSZ-szervezettel közösen, Jakobovits Márta Ferenczy Noémi-díjas képzőművész szaktanácsaira alapozva felhívással fordulnak minden fényképezni szerető, 12-16 éves, kamaszkorú váradi fiatalhoz, hogy készítsenek olyan felvételeket, melyek szerintük valamilyen jellegzetességét mutatják be a városnak. A képek ugyan bármilyen tematikájúak lehetnek, de valamilyen módon Nagyváradra kell utaljanak. Ábrázolhatnak épületeket, emlékműveket, virágokat, zöldövezeteket, utcákat, történelmi emlékhelyeket, kulturális és esztétikai értékeket, olyan különlegességeket, turisztikai nevezetességeket, melyek mind-mind a Körös-parti városhoz köthetőek.

Három pályamű

Az elkészített és leadott alkotásokat egy szakmai zsűri fogja értékelni, díjazni és egy kiállításon bemutatni. Egy pályázó három fotót küldhet be, digitális formátumban, 254 dpi felbontással, JPG formátumban. A beküldött fényképeket címmel kell ellátni, és a jelentkező meg kell adja a nevét, címét, telefonszámát, illetve e-mail elérhetőségét. A pályaműveket az rmdszujvaros@yahoo.com drótposta címre kell beküldeni, legkésőbb május 25-ig, vagy a tárlat helyszínén leadni kinyomtatott formában (várad-újvárosi RMDSZ-székház, Simion Bărnuţiu utca 14. szám). A kiállítást május 31-én, szombaton 11 órakor nyitják meg, az eredményhirdetésre pedig ugyanaznap 16 órától kerül sor. Médiapartner a Bihari Napló, támogató pedig a Communitas Alapítvány és az RMDSZ Bihar megyei szervezete.

Ciucur Losonczi Antonius