Nagyvárad hi-tech város

Nagyvárad hi-tech város
A nagyváradi önkormányzat a város informatizáltságának a fejlesztésére vonatkozó stratégiát kíván kidolgozni. Konkrétan ez azt jelentené, hogy Nagyvárad lenne az első város Romániában, amely teljes kábel nélküli (wi-fi) internetlefedettséggel rendelkezik.

E mellett a polgárok biztonsága érdekében bővítenék a térfigyelő kamera hálózatot, ugyanakkor bővítenék az online szolgáltatások rendszerét, valamint az intelligens, azaz számítógép vezérelte közvilágítást és közlekedésszabályozást. A nagyváradi önkormányzat maximum 300 ezer eurót költene ennek a stratégiának a kidolgozására, melyet tíz éven belül kellene gyakorlatba ültetni. Az önkormányzat január 27-én hirdette meg a stratégia kidolgozásának közbeszerzési eljárását. A stratégia kidolgozásában tanácsadással részt venni kívánó szolgáltatók február 17-ig nyújthatják be ajánlataikat. További részletek a város hivatalos honlapján.

Címkék: , ,


0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .