Nagytakarítási kampány: 4. szakasz

Nagytakarítási kampány: 4. szakasz
A nagyváradi önkormányzat idén szeptember 28. és november 7. közt szervezi meg megszokott őszi nagytakarítási kampányát. Amikor megtelnek a tárolók, jelezni kell ezt a szolgáltatónak.

A 2009/429. számú helyi tanácsi határozat értelmében a lakótársulások kötelesek karbantartaniuk azokat a zöldövezeteket, füves és virágos részeket, amelyek az adás-átvételi jegyzőkönyv szerint az ingatlanjukhoz tartoznak, illetve a 2009/386. számú határozat értelmében kötelesek gondoskodniuk a beltér, valamint az úttestig eső utcafront és a közterületen levő parkolóhelyek tisztaságáról is. Ugyanakkor abban az esetben, ha a hulladékaikat az őszi nagytakarítási kampány során nem a kijelölt helyekre és időpontokban teszik ki, 1500-2000 lej közötti bírságra számíthatnak. Az akció folyamán azokat a háztartási tárgyakat (bútor és padlószőnyeg darabok, kerékpárok, ruhadarabok, ajtók, ablakok stb.), valamint a kerti zöld hulladékot szállítja el a RER, melyek a gyűjtés céljából kitett fémkonténerekben talál. Tilos a hulladékot közterületre ezek mellé, vagy bármi egyéb helyre kitenni. Amikor megtelnek a tárolók, a 0259/433.195-es telefonszámon kell jelezni ezt a szolgáltatónak.

Negyedik szakasz

Október 19-24. között a Decebal-híd, az Eroului Necunoscut utca, a Berzei utca, az Olimpiadei utca, a Bukarest tér, a T. Neş-híd, az Izvorului utca, az Ecaterina Teodoroiu utca, a Kórház utca, a Dózsa György utca, a Strand sétány, a Făcliei utca, a Hegyalja, a Libertăţii tér az E.M. Chitul utca áltor határolt övezet következik. A RER-gyűjtőpontok a következő keresztődésekben lesznek: E.M, Chitul/Progresului, R. Ciorogariu/B. P. Haşdeu, Creangă tér/N. Jiga, Doina/V. Conta, M. Eminescu/N. Iorga, Dunărea/Fő utca, Libertății/I. Vulcan, Bukarest tér, Izvorului/T. Neş-híd, Izvorului/TBC-kórház, Depoului/N. Beldiceanu, E. Teodoroiu/A. Ipătescu, E. Teodoroiu/Kórház utca, Branului/T. Popoviciu, Kórház utca/Colinelor, Silver hotel, Dózsa György/Bărăganului, Dózsa György/Santăului, Adevărului/Arinului, Olteniei/Adevărului, Strand sétány/Schiff Ernő, Dinamo strand, Făcliei utcai kolostor, a hegyaljai templom, Parcului/Delavrancea, a Gomba mellett, Făcliei/ C. Petrescu, Colinelor/Branului, Constructorul klub, N. Jiga/Fő utca.