Nagyszerű színészi teljesítmények

Nagyszerű színészi teljesítmények
Csütörtök este telt ház előtt mutatták be – premierként – a Nagyváradi Kiss Stúdió Színház színművészei a Vidámság az élet sója, avagy A hosszú élet titka című zenés bohózatot. Igazi siker volt.

Az előadás nagyközönség sikert aratott, a színészházaspár Kiss Törék Ildikó és Varga Vilmos újfent nagyszerűet alakított, egy zenés bohózatban melyet ők, nem mindennap játszanak. Számomra, aki évek óta ismeri a két színművészt, akinek többször is volt alkalma, hogy együtt töltsön el velük hosszabb rövidebb időt, kellemes meglepetésnek számított, hogy igen ők igazi színművészek és ha szükség van rá, akkor zenés bohózatban is nagyot tudnak alakítani.

A bemutatott bohózatban a színészházaspár megmutatta, miként is lehet két előadóművésznek egy majd másfél órás darabot úgy előadni, hogy az idő múlását a közönség észre se vegye, hogy a publikum arcára az egész előadás alatt a mosolyt és a jókedvet varázsoljanak.

Több szerepben

Kiss Törék Ildikó, aki Maurice Hannequin ötlete alapján a szöveg könyvet is írta, Varga Vilmos aki egyébként a darabot rendezte színrevitte. Egy olyan alkotást adtak elő, mely mélyen újra előtérbe hozta a színészek nagy szakmai tudásukat – amit a váradi közönség nagyon is jól ismer. Maga a darab egy szövevényes szerelmi történet, több ágon is fut, hiszen Kiss Török Ildikó hol a feleség Hemina, hol Matildka, hol Klotild a laboránsnő, vagy éppen a takarítónő szerepében jeleskedett. Varga Vilmos, volt Fülöp Lajos világhirű kémikus, vagy éppen Vadász Lajos, de Kovács Jenő is, no meg Panzió igazgató, de a rendőrbiztos szerepét is betöltötte.

Meg kell nézni

Arra nem vállalkozom, hogy az egész darab tartalmát ebben a rövid cikkemben bemutassam, arra viszont igen, hogy, aki egy szép estét akar eltöltenii, annak nagyon is ajánlom, hogy ezt az előadást ne hagyja ki, nézze meg.

Ami még az előadás színvonalát emelte, az zeneszámok ötletes kiválasztása, a két színművész által előadott igazi jó hangulat kelltése jelentette. Elhangzottak olyan nosztalgikus énekszámok, melyek főleg az idősebb korosztálynak egy-egy emléket elevenített fel. Felcsendült többek között: Maga rég nem lesz a világon, Engem nem lehet elfelejteni, Három Aranyásó, Aki megért senki sincs talán, A legtöbb ember ott hibázza el, és még sok közismert énekszámok.

Az előadás végén a hálás közönség hosszan tartó tapssal köszöntette a két előadóművészt produkcióját.

Dérer Ferenc