Nagyszebeni művészek a Posticumban

Nagyszebeni művészek a Posticumban
Nagyvárad – A Visual Kontakt első csoportos tárlatnyitójára került sor szerda délután a Posticumban. A nagyszebeni Art Vo Galéria váradi bemutatkozása nagy érdeklődésnek örvendett.

Reprezentatív kiállítás nyílt szerda délután a Posticum Ifjúsági és Kulturális Központban a Gabriel Miloia és Andrei Ciurdarescu-Torre által szervezett Visual Kontakt programsorozat keretében. Az immáron hetedik tárlat anyaga a nagyszebeni Art Vo Galéria tagjainak munkáiból áll, s így a romániai kortárs művészet egyik szeletkéjének is tekinthető. Talán éppen ebből kifolyólag hatalmas érdeklődés övezte a kiállításmegnyitót. Festészeti, fotóművészeti, szobrászati alkotások ugyanúgy helyt kaptak a tárlat anyagában, mint installációk. A megjelenteket a tőle megszokott közvetlenséggel Gabriel Miloia köszöntötte. Elmondta, hogy ez az első csoportos kiállítás a Visual Kontakt programjában és bemutatta Valentin Olteant, az Art Vo Galéria alapítóját. „Örülünk annak, hogy itt lehetünk, még a tegnap érkeztünk, és nagyon kellemes fogadtatásban részesültünk. Galériánk idén ünnepli a tíz éves fennálásának az évfordulóját és Nagyszeben egyetlen magángalériája” – mondta Valentin Oltean.

Rangos művészek

A galéria csak olyan művészekkel működik közre, akik nem a tömegigényt akarják kiszolgálni, és nem kommersziális célokkal alkotnak. Azt az elvet vallják, hogy a művészet nem egy business, nem a fast-food igényű tömeg kiszolgálása a dolga, fogalmazott a Galéria vezetője. A továbbiakban pedig egyenként bemutatta a jelenlévő kiállító művészeket is (Raluca Magurean-t, Adrian Marginean-t, Radu Marchidan-t, Daniela Turcu-t, Adrian Marginean-t, Robert Cobuz-t, Andrei Ciurdarescu Torre-t, Niu Herisanu-t, Marius Vatamn-t, Georgian Apostolache-t, Mihai Prodea-t, Nicolae C. Buzduga-t, Sorin D. Mihaesti-t, Maxim Liulica-t). A kiállításra nem csak a műkedvelők, hanem nagyon sok helyi művész is eljött, akik személyesen is megismerkedhettek a nagyszebeniekkel.

Mészáros Tímea