Nagyszabású infrastrukturális fejlesztések Váradon

Daniel Buda EP-képviselő átnyújtja az oklevelet Ilie Bolojannak. A szerző felvétele
Daniel Buda EP-képviselő átnyújtja az oklevelet Ilie Bolojannak. A szerző felvétele
A város fejlődése nyomán egyre nagyobb a forgalom Nagyváradon, ezen új infrastrukturális beruházásokkal kell segíteni, mondta pénteki sajtótájékoztatóján Ilie Bolojan polgármester.

Nagyvárad az elmúlt években gazdasági növekedésnek indult, ami a számos pozitívum mellett két problémát is generált: magasabb lakás- és lakbérárakat, valamint nehézkesebb közlekedést. Ezt Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere fejtette ki pénteken, azon a sajtótájékoztatón, melyen átvette Daniel Buda európai parlamenti képviselőtől az Európai Parlament Néppárti Frakciójának oklevelét, mellyel a pártcsoport a nagyváradi önkormányzatnak az európai uniós alapok felhasználása terén nyújtott kiemelkedő teljesítményét ismeri el. Daniel Buda kifejtette, hogy Romániának súlyos gondjai vannak az uniós alapok lehívása terén, olyannyira akut probléma ez, hogy Nyugat-Európában már felmerült a kohéziós alapok megszüntetésének a gondolata. Ezért az EP néppárti frakciója olyan jó példákat keresett, amelyekkel illusztrálni lehet azt, hogy a kohéziós alapoknak köszönhetően jelentős beruházások valósulnak meg. Buda az oklevél átnyújtása előtt elmondta, hogy Romániában Nagyvárad, Kolozsvár és Gyulafehérvár önkormányzata ért el jelentős eredményeket e téren. Hozzátette, hogy kerestek hasonlóan jó példákat az ország többi régiójában is, csak épp nem találtak…

A jövő költségvetése

Az oklevél átvétele után a szót is átvette Ilie Bolojan, kifejtve, hogy 2020 után, az új európai uniós költségvetési ciklusban a városok alapvetően négy fő fejlesztési területen nyújthatnak majd be pályázatokat, ezek a városi mobilitás fejlesztése (zöldövezetek kialakítása, bicikliutak, gyalogos övezetek kialakítása, elektromos közszállítási járművek beszerzése stb.), a kutatás-innováció, valamint az energia-hatékonyság, mely utóbbi két külön szakterületre oszlik, az egyik a távhőrendszer és a termálvizes hőszolgáltatás fejlesztése, a másik pedig a tömbházak energia-hatékonyságának a növelése. Ilie Bolojan elmondta, hogy a jövőben a város költségvetését ezeknek a finanszírozási területeknek a figyelembe vételével fogják kialakítani.

Gyorsabb villamosok

A továbbiakban a gazdasági fellendülés generálta problémákra visszatérve kifejtette, hogy az önkormányzat több olyan projektet készít elő, melyek célja könnyebbé, gördülékenyebbé tenni a közlekedést a városban. Ennek a célkitűzésnek a jegyében bővítik a villamoshálózatot, vesznek új villamosokat és autóbuszokat, ezért építenek új hidakat, felüljárókat és mélygarázsokat is. Bolojan kifejtette, hogy Nagyváradon a villamosok átlagsebessége jelenleg 15 km/h, beleszámolva a megállásokat is, míg az európai átlag mintegy 25 km/h. Ezért az önkormányzat tervei között szerepel a villamosok átlagos haladási sebességét minimum 20 km/h-ra növelni, ami azt jelentené, hogy a jelenlegi napi 500 járatszám 700 járatszámra emelkedne. Ezt az új villamosok vásárlása és a villamosvonalak bővítése mellett úgy próbálják megvalósítani, hogy külön sávot biztosítanak az autóbuszoknak és a villamosoknak. Arra a kérdésünkre, hogy a Sztaroveszky (Magheru) és a Fő (Republicii) utakon is külön sávot biztosítanak-e majd a villamosoknak, Ilie Bolojan azt válaszolta, hogy először a Vitéz (Decebal) úton vezetik be a villamosok számára az ún. zöld sávot, és fokozatosan terjesztik ki a szabad sávokat más utakra is.

Aluljárók

Ilie Bolojan a továbbiakban ismertette a nagyváradi önkormányzat két nagyszabású tervét, két egyenként négysávos közúti aluljáró építésének az elképzelését a Ghillányi (Cantemir) úton, valamint a Nagyvásártér (December 1. park) vár felőli részén. Az egyik aluljáró a Ghillányi út és a Vámház (Sucevei) utca találkozásánál, az ún. Cicero tömbházak előtt épül majd meg. Az egyenként három méter széles, négysávos aluljárót 72 méter hosszúra tervezik. Ennek a beruházásnak az értéke mintegy hatmillió euró lesz. A másik projekt az előzőhöz kapcsolódik, hiszen a Ghillányi út folytatásaként az ortodox katedrális előtti részen mintegy 240 méter hosszú, négysávos közúti aluljárót építene a város mintegy 18 millió euróból. Amennyiben a két projekt megvalósul, ez azzal az előnnyel jár majd, hogy a Baross (Dacia) híd és a Szőllős közötti főútnak a Frangepán (Costaforu) utca és a Baross híd közötti szakaszán nem keresztezi majd forgalom sem az autó- sem a villamosforgalmat. Amennyiben ez utóbbi projekt megvalósul, akkor a felszíni rész a December 1. park és a váradi vár között teljes mértékben gyalogos övezetté válik majd. Az elképzelések szerint ennek a projektnek a hatására megváltozik a Nagyvásártér körüli autóforgalom. Jelenleg a park északi oldalán, a Gojdu Líceum mellett a városközpont felé halad az autóforgalom, míg a déli, Ullmann palota felőli oldalon a vár felé haladnak a járművek: amennyiben megépül a két aluljáró, akkor a park északi oldalán a központból a Kolozsvári út felé irányul majd a forgalom, a park déli oldalán lévő utat pedig kétirányúsítják.

Még csak tervek

Bolojan hangsúlyozta azonban, hogy ezek még csak elképzelések. A két aluljáró megvalósíthatósági tanulmánya augusztusban készülhet el, ezt követően lehet benyújtani a 24 millió euró őszérértékű projekteket uniós finanszírozásra. Ha nyernek a projektek, akkor már az év végén aláírhatják a finanszírozási szerződést, és ha minden jól halad, akkor már jövő tavasszal megkezdődhetnek a munkálatok, melyek az elképzelések szerint két és fél évig fognak tartani.

Pap István