ERDON Helyi hírek

2012.02.24. 11:02

Szatmár megyére is kiterjedt a bűnügyi nyomozás

A gyorsbevetési egység munkatársai az ügyészség irányításával országszerte hét megyéből származó, 33 személy ellen kezdeményeztek bűnvádi eljárást csalás alapos gyanúja miatt.

A gyorsbevetési egység munkatársai az ügyészség irányításával országszerte hét megyéből származó, 33 személy ellen kezdeményeztek bűnvádi eljárást csalás alapos gyanúja miatt. A DIICOT munkatársai egy bűnszövetkezetet lepleztek leCristian Ciocan, az Országos Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, a gyanúsítottak közül egyesek szabadlábon, míg mások előzetes letartóztatásban vannak, és mindannyian egy bűnszövetkezet tagjai, akiket csalással vádolnak. „A hálózat szabadlábon lévő tagjai különböző személyeket hívtak fel, és azt mondták nekik, hogy nagy összegű készpénzt, illetve gépjárművet nyertek, ám ezeknek csak úgy juthattak birtokába, ha előzőleg meghatározott összegű pénzt utalnak az általuk megadott bankszámlaszámra. Az okozott kár összértéke meghaladja a 200 ezer lejt” — mondta a sajtószóvivő. A 33 személy többek között Bukarestben, Beszterce-Naszód, Kolozs, Szatmár, Temes megyékben tevékenykedett, itt több házkutatást is tartottak az ügyészek. A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) Beszterce-Naszód megyei ügyésze, Ioan Lumperdean, a nyomozás irányítója elmondta, hogy Szatmár megyéből 10 személyt gyanúsítanak, ám az itteni házkutatások nem voltak eredményesek. A nyomozás folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!