Nagysikerű nótaest Várad-Velencén

Nagysikerű nótaest Várad-Velencén
Nagyvárad – Vasárnap este ismét nótaestet rendezett a nagyvárad- velencei RMDSZ szervezet. Közel kétszáz személy vett részt az eseményen, a meghívottak Szabó Eszter és Drágán Lajos nótaénekes előadóművészek voltak.

Közel kétszáz személy vett részt a nagyvárad-velencei Római-Katolikus Kultúrotthonban megszervezett nagysikerű mulatságon. Noha a művelődési ház nagyterme lassan szűknek bizonyul az ehhez hasonló rendezvények lebonyolítása szempontjából, mindez nincs negatív kihatással a jelenlevők szórakozására, sőt, így talán még közvetlenebb, barátibb a légkör. Az est alaphangulatát Ozsváth József magánénekesnek a fellépése adta meg, a nótákhoz Kiss Csaba prímás és zenekara biztosította a muzsikát. Az egybegyűlteket Cservák Miklós nagyvárad-velencei RMDSZ-elnök üdvözölte, köszönetet mondva dr. Pete István szenátornak, a körzet válaszmányának és a Bihari Naplónak a támogatásért.

Ezt követően az est sztárvendégei léptek színpadra, Szabó Eszter és Drágán Lajos nótaénekesek. A páros 1994 óta énekel együtt, mely idő alatt bejárta szinte egész Magyarországot, Európát, az Egyesült Államokat és Kanadát. Az előadóművészek nóta, operett és örökzöld műsoraikat duettben, zenei kisérettel vagy a Cifraszűr néptánccsoporttal közösen adják elő, rendszeresen részt vesznek az Országos Nótaolimpián és a Tiszántúli Nótás Találkozókon. 2006-ban megalakították a Vörös Sári Magyarnóta Egyesületet, mely rendszeresen tart zenés műsorokat, neves vendégelőadók részvételével.

Kitünő hangulat

Népszerűségükhöz és elismertségükhöz híven, a fellépők ezúttal sem hazudtolták meg önmagukat, kitünő hangulatot varázsoltak a terembe. A közönség tagjainak többsége együtt énekelte velük az olyan közismert operettslágereket, mint például a Szép város Kolozsvár, a Hajmási Péter, Hajmási Pál vagy a Te rongyos élet, a dalok közti kisebb szünetekben pedig Drágán Lajos viccek elmondásával csalt mosolyt a jelenlevők arcára. A nótesten Biró Rozália alpolgármester is tisztelét tette, értékelve az ehhez hasonló magyar összejövetelek közösségformáló szerepét.

Ciucur L. Antonius