Nagyon sok volt a baleset Biharban

Bihar megye – Fáradtan vezetett. Székelyhíd irányából Várad felé tartott személygépkocsijával vasárnap hajnali öt óra tájban a 24 éves hegyközkovácsi M. J. a 19-es országúton, s Kügyipusztánál járt, amikor a fokozott fáradtság miatt elaludt a volánnál.

A jármű önálló életre kelt, átsodródott az ellentétes menetirányú forgalmi sávba, majd onnan is kisodródva egy ház kerítésének csapódott. A sofőr 20 éves falubelije, aki a hátsó ülésen utazott, könnyebb sérüléseket szenvedett,

 

Árokba borult. Vasárnap délután fél három tájban a 797/A jelzésü megyei úton fegyverneki szakaszán a 26 éves B. E. egy Audival Alsótótfalu felől a 19-es országút irányába tartva túl gyorsan haladt az útviszonyokhoz képest, s egy balkanyarban, miután elvesztette uralmát a jármű fölött, árokba borult. A kormány mögött ülő hölgy könnyebben megsérült.

 

Elsodorták. Gyalogost ütött el vasárnap délután háromnegyed négy tájban az élesdi Bobalna utcában a helyi 23 éves C. A. egy személygépkocsival. A 76 éves nagyfeketepataki B. I. szabálytalanul és figyelmetlenül kelt át az úttesten, a balesetben szerzett sérüléseivel kórházba szállították.

 

Kisodródott. Vasárnap délután fél négy tájban a 113-as községi úton, Micskén egy forgalomba be nem jegyzett mopeddel robogott a 21 éves S. A. az útviszonyoknak nem megfelelően megválasztott sebeséggel, mígnem egy balkanyarban elvesztette uralmát a jármű fölött, s a menetiránya szerinti jobb oldalon árokba borult. Kiderült, a megsérült fiatalember nem végezte el a kötelező közlekedési ismereti kurzust, bukósisakot sem viselt.

 

Könnyebben sérült. Szombaton reggel valamivel fél tíz után a 767-es megyei úton, Bihardobrosd bejáratában gyalogost ütött el motoros biciklijével aa 25 éves H. P. A 72 éves áldozat óvatlanul kelt át az úton, könnyebb sérülésekekkel megúszta.