Nagyobb gyűrű Váradnak?

Nagyvárad – Tart a kampányidőszakokban szokott miniszterjárás ezúttal is: tegnap a szállításügyi volt Nagyváradon, körgyűrűt nézett.

Nem tudni még, pontosan hogyan is folytatódik a nagyváradi körgyűrű építése, de a mostani stádiumot azért értékelte tegnap Ludovic Orban szállításügyi miniszter, aki látogatást tett a bihari megyeszékhelyen. A tárcavezető a Selgros és a Metro áruházak közötti, kriminális állaptban lévő részt kereste fel, előzetesen kiírt programjához képest jelentős késéssel. A 3,5 kilómteres szakaszt együtt tekintette meg Cornel Popa liberális parlamenti kpviselővel és Beniamin Rus-szal, aki az útépítésre kiírt versenytárgyalás nyertese, Selina-Trameco cége révén.

 

Bővebb lehet?

A miniszteri vizit idejére külön is munkába állították a helyszínen az erőgépeket, demonstrálva, hogy készül a kétsávos út, ám Ludovic Orban erre is igyekezett rátromfolni. A tárcavezető ugyanis azt közölte, hogy a kormány hajlandó len a tervekben sezreplő kétsávos út helyett egy négysávosat támogatni. Beniamin Rus szerint ha ez az elképzelés tényleg konkretizálódik, akkor új tervekre lesz szükség, sőt, az is megeshet, hogy új versenytárgyalást kell kiírni. Rus arra számít, hogy valóban újabb versenytárgyalások jönnek, többek között az említett szakaszra vonatkozóan, de például az Aradi út és a Selgros közötti, már felújított rész bővítésére, Densusianu melletti híd szélesítésére is. Amennyiben a négysávos variáns tényleg érvénybe lép, Ruséknak át kell helyezniük munkatelepüket a Metro környékéről a Densusianu térségébe, ám ehhez a kormánytól várnak további konkrétumokat. Mindenesetre a vállalkozó – aki 226 milliárd lejes árajánlatával nyerte annak idején a versenytárgyalást – úgy véli, az esetleg változó helyzetben is nyeregben marad.

 

Szeghalmi Örs