ERDON Helyi hírek

2012.01.16. 14:29

Médiaüzenetek és evészavarok

A Partiumi Keresztény Egyetemen működő Janus Pannonius Szakkollégium tagjai szeretettel várják az érdeklődőket január 18-án a Médiaüzenetek és evészavarok című előadásra.

A Partiumi Keresztény Egyetemen működő Janus Pannonius Szakkollégium tagjai szeretettel várják az érdeklődőket január 18-án a Médiaüzenetek és evészavarok című előadásra.

 

„Ha nem tudjuk másként legyőzni, hát megesszük a stresszt, a fáradtságot, a haragot”. Dr. habil. Forgács Attila, a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Karának Magatartástudományi és Kommunikációselméleti Intézetének igazgatója bizonyítja szavait 2012. január 18-án 18 órától a PKE dísztermében. „Tanulságos könyvet írt Forgács Attila, a Corvinus Egyetem Pszichológiai Központjának vezetője, Az evés lélektana címmel (Akadémiai Kiadó, 2004). A szerző abból indul ki, hogy tudathasadásos állapotban van az emberiség. Az is baj, ha nincs mit enni, az is baj, ha van. Mind többet tudunk arról, hogyan is kellene étkeznünk: számoljuk a kalóriákat, gyűjtjük a diétákat, vesszük a csodabogyókat, gazdagítjuk a fitneszgurukat. Ehhez képest egyre többen, egyre fiatalabban egyre kövérebbek. A több éve evészavarokkal foglalkozó tanár elmondja mire késztetnek a Légy sovány!, Egyél, fogyassz!, Félj az ételektől!, Az étel el fog fogyni!, Nem vagy elég nőies / férfias! médiaüzenetek. Az előadás nemcsak a hölgyek figyelmét kelti fel, hanem a marketinggel foglalkozó hallgatók gondolatmenetét is felforgatja majd – áll abban a meghívóban, amit a Janus Pannonius Szakkollégium nevében Borzási Kinga szakkollégista és Györbiró András tudományos igazgató juttatott el szerkesztőségünkbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!