Nagykárolyban üléseznek a diákok

Szatmár megye – A Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége (MAKOSZ) keretében működő Megyei Konzultatív Tanács Nagykárolyban tartja márciusi gyűlését.

Az MKT a MAKOSZ egyeztető fóruma, amely igény szerint kettő, illetve három havonta ülésezik. Az ülés keretében megvitatásra kerülnek az országos álláspontú kérdések. A márciusi nagykárolyi ülést a Szatmár Megyei Magyar Diáktanács szervezi. A két nagykárolyi főszervező, Takács Dániel és Madácsi Lilla, az Elméleti Líceum két diákja, nyilatkozott a március 26–28. közötti esemény programjairól.

Az elnökség és a választmány beszámolóján kívül workshopok, kommunikációs stratégiák megvitatása is a napirendi pontok részét képezi. A péntek és a szombat esti kikapcsolódás sem hiányozhat a programok sorából, erről szintén a szervezők gondoskodnak. A gyűlésre az ország több megyéiből, így: Bukarest, Szilágy, Máramaros, Szatmár, Bihar, Kolozs, Temes, Hunyad, Maros, Hargita, Kovászna, Brassó, Szeben, Arad, Fehér és Beszterce-Naszód megyéből három-három képviselő érkezik.