Nagyifjúsági cselgáncs bajnokok

Nagyifjúsági cselgáncs bajnokok
A Nagyváradi Liberty Sportklub Bihorul ISK nagyifjúsági cselgáncsozói Jászvárosban aranyérmet szereztek az országos csapatbajnokság során.

A Jászvárosban rendezett finálé nyolc résztvevőjét két csoportba osztották, s a váradi legénység az alábbi eredményeket mondhatta magáénak az osztályozóban: 6–1 arányban bizonyultak jobbnak cu Onesti-i Iskolás Sportklubnál, majd nehezen, 4–3-ra nyertek a Bukaresti Dinamo + Brassói Dinamo + Aradai Gloria + Nagyszebeni Iskolás Sportklub kombinált együttese ellen, végül pedig az eredménynél jóval könnyebben 4–3-ra gyõztek a házigazda UnireaIskolás Sportklubbal szemben. Elsõként jutottak az elődöntőbe, ahol 6–1-reverték az Aradi Gloria Iskolás Sportklubot. A finálé ismét a házigazdákkal hozta össze a vendég váradiakat, akik annak rendje és módja szerint ismét visszaéltek a vendégszeretettel és 4–3 arányú győzelemmel elhódították a bajnoki címet.

Hiányzott a 100 kg-s versenyző!

A váradi bajnokcsapatban (edzők: Emil Morar, Lungu Sándor, Iulian Surla és Aurelian Fleisz) a következők kaptak helyet: Cristian Rupa (60 kg), Adrian Moga (66 kg), Alexandru Dragomir (73 kg), Adrian Merge (81 kg), David Morar (90 kg), Denis Gelil (100 kg felett). A Liberty Bihorul ISK így eleve egy elvesztett csatával hadakozott minden ellenfelével szemben, hiszen hiányzott a 100 kilogrammban versenyzõ sportolójuk. Tudásuknak és felkészültségüknek köszönhetően azonban sikerült ezt a hátrányukat minden mérkõzésen behozni és megérdemelten akasztották nyakukba az aranyérmet.

– Nem volt a 100 kg-ban versenyzőnk, s nem akartunk más városból igazolni. Tudtuk, hogy a kisebb kategóriákban (60, 66, 73, 81 kilagrammos súlycsoportok, a szerk. megj.) verhetetlenek vagyunk, még akkor is, hogy minden mérkõzésen elvesztettünk egy összecsapást – mondta hazaérkezésüket követően Emil Morar edző.